Iglesias exigeix entrar en el govern amb una cartera social

El secretari general de Podem retreu al president que estiga més interessat a aconseguir acords amb PP i Ciutadans que amb la formació morada.

Pablo Iglesias en el consell ciutadà estatal de Podem
Pablo Iglesias en el consell ciutadà estatal de Podem / Chema Moya (Efe)

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha exigit entrar en el govern de Pedro Sánchez al capdavant d'una cartera social perquè “quan un es presenta a les eleccions com a cap de llista ho fa amb vocació de governar”. En una entrevista per a TVE aquest dilluns, Iglesias ha insistit que el seu partit no reclamarà cap ministeri però sí àrees de drets socials per a executar el que considera “tasques pendents”, com ara acabar amb la temporalitat o que hi haja justícia fiscal.

A la pregunta de si Podem s'oposaria a la investidura de Sánchez en cas de no haver aconseguit un acord de govern, Iglesias ha dit que no concep que el candidat socialista siga “tan irresponsable” de presentar-se a la investidura sense acord de govern, quan està lluny de la majoria absoluta. “Amb nosaltres té molt senzill un acord de govern de coalició proporcional als vots que té cadascú”, ha valorat.

El secretari general de Podem ha retret al president en funcions que estiga més interessat a aconseguir acords amb PP i Ciutadans que amb la formació morada, amb la qual només vol “pactar algunes cosetes”. També ha insistit que demanaran una divisió concreta de competències per a assegurar que els acords aconseguits s'apliquen i s'ha mostrat convençut que, més prompte que tard, la “la raó” s'imposarà en les negociacions i hi haurà govern de coalició.

També et pot interessar

stats