Iglesias estableix quatre eixos econòmics per a la negociació amb el PSOE

El líder de Podem assenyala que no té cap contacte amb Sánchez des de fa dues setmanes.

El rei Felip VI saluda el líder de Podem, Pablo Iglesias, abans de la recepció a La Zarzuela
El rei Felip VI saluda el líder de Podem, Pablo Iglesias, abans de la recepció a La Zarzuela / Efe.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha proposat aquest dijous un paquet amb quatre mesures econòmiques per a iniciar la negociació amb el PSOE de cara a una possible investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol.

En declaracions als mitjans després d’assistir a la ronda de consultes amb el rei Felip VI al Palau de la Zarzuela, Pablo Iglesias ha remarcat que la primera de les prioritats econòmiques en la negociació serà la posada en marxa d’un pla estratègic per a assegurar la creació d’ocupació. 

La segona, segons ha explicat, serà la d’acabar amb la precarietat laboral, amb la derogació de les reformes laborals del PP i l'augment del salari mínim fins als 1.200 euros en aquesta legislatura. 

El tercer dels eixos inclou una llei per a garantir la suficiència d’ingressos de 600 euros i la reducció de la jornada laboral a 34 hores setmanals, mentre que el quart seria realitzar una reforma fiscal per a apujar l’IRPF a les rendes de més 100.000 euros, un impost a la banca i a les transaccions financeres. 

Govern de coalició 

Iglesias ha apostat per un govern de coalició amb el PSOE perquè després “Sánchez no mire a Ciutadans”, i ha insistit que el primer “no és parlar de ministres”, sinó del programa. El líder de Podem ha explicat que així ho ha traslladat a Felip VI, però creu que “Sánchez mira Ciutadans” i que es mostraria “encantat de comptar amb el suport d’Albert Rivera”.

El secretari general de la formació morada ha afirmat que no té cap tipus de contactes amb Sánchez des de fa dues setmanes.

També et pot interessar

stats