Iglesias dissenya una nova executiva continuista i incorpora Jaume Asens, Julio Rodríguez i Isa Serra

El consell de coordinació estatal no inclou cap persona valenciana.

D'esquerra a dreta: Echenique, Iglesias, Vera, del Olmo i Mayoral
D'esquerra a dreta: Echenique, Iglesias, Vera, del Olmo i Mayoral / Ricardo Rubio (Europa Press).

El reelegit secretari general de Podem i vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha convocat aquest dissabte -de manera telemàtica- la primera reunió de la nova direcció estatal triada en la Tercera Assemblea Ciutadana, celebrada també de manera telemàtica fa dues setmanes.

En aquesta primera reunió, l'anomenat consell ciutadà estatal té entre les seues tasques aprovar la composició del consell de coordinació estatal, l'executiva reduïda que s'encarrega de dirigir juntament amb Iglesias el dia a dia del partit i que integren els principals dirigents de la formació morada.

El nou document organitzatiu de Podem estableix que aquesta executiva estarà formada entre deu i vint persones i que almenys la meitat han de ser dones. Iglesias ha conformat un consell de coordinació continuista respecte a l'anterior, del qual les úniques persones que no repeteixen són Meri Pita, Gloria Elizo i l'eurodiputat Miguel Urbán, que va deixar Podem juntament amb el corrent Anticapitalistes al març.

Quant a les noves incorporacions, són la portaveu de Podem a la Comunitat de Madrid, Isa Serra; el president d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens; el cap de gabinet d'Iglesias en la Vicepresidència segona, Julio Rodríguez; les assessores de Montero en el Ministeri d'Igualtat, Ángela Rodríguez i Teresa Arévalo i l'assessor d'Iglesias Manuel Levin.

Com a novetat, el consell ciutadà estatal augmenta els seus membres, que són triats per les persones inscrites en assemblea, passant de 62 consellers i conselleres a 89. Totes les persones que en formen part pertanyen a la candidatura d'Iglesias, ja que van ser les més votades en la Tercera Assemblea Ciutadana. A elles s'hi sumen els secretaris generals autonòmics -que passen a anomenar-se coordinadors autonòmics-, dos representants de les persones inscrites en l'exterior, dos dels cercles, i dos responsables dels grups sectorials.

També et pot interessar

stats