Iglesias denuncia "greus irregularitats" en la gestió de l'Imserso durant els governs del PP

La Fiscalia i el Tribunal de Comptes investiguen les contractacions de l'Institut de Majors i Serveis Socials entre 2013 i 2018

El vicepresident segon del Govern d'Espanya, Pablo Iglesias, en una imatge recent
El vicepresident segon del Govern d'Espanya, Pablo Iglesias, en una imatge recent / Kiko Huesca (Efe)
27 de febrer 2020 - 11:58

El vicepresident segon del Govern d'Espanya, Pablo Iglesias, ha denunciat "greus irregularitats" en l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) durant la gestió dels governs del PP. L'Imserso és un dels serveis sota competència d'Iglesias com a responsable de la vicepresidència de Drets Socials.

"Els 'grans gestors' del PP, alguns d'ells ara en VOX, van deixar darrere d'ells greus irregularitats en l'Imserso, demostrant el seu menyspreu pels majors i els serveis socials. Treballem per a revertir el mal, per un Imserso que amplie drets", ha avançat Iglesias en Twitter.

La denúncia d'Iglesias es produeix després d'una informació d'El País sobre un "informe intern" que assenyala que l'organisme "va deixar caducar els contractes que tenia vigents (de neteja, vigilància, subministrament de queviures o manteniment) i no va traure noves licitacions", causant una "paràlisi" que va obligar "a recórrer a un procediment extraordinari per a regularitzar el pagament de 24 milions d'euros en el Consell de Ministres".

A aquesta alerta s'han sumat el secretari d'Estat del Ministeri de Drets Socials, Nacho Álvarez, i el portaveu d'Unides Podem en el Congrés, Pablo Echenique, amb sengles denúncies a través dels seus comptes de Twitter.

Cinc anys de contractes sota investigac

La denúncia d'aquestes irregularitats no és nova. Al febrer de 2019, la llavors ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, va confirmar que la Fiscalia Anticorrupció estava investigant presumptes contractes irregulars en les aplicacions informàtiques en l'Imserso durant l'última etapa del PP. Carcedo va anunciar l'obertura d'un expedient intern per a analitzar "totes" les contractacions entre 2013 i 2018 que estaven sent investigades per la Fiscalia i el Tribunal de Comptes.

També et pot interessar

stats