Iglesias, Colau i Garzón protagonitzen un acte amb els principals dirigents i càrrecs d'Unides Podem

La cita busca fer balanç del govern de coalició, analitzar els pròxims reptes, mostrar unitat i reforçar l'espai confederal.

Ada Colau, Jaume Asens i Pablo Iglesias en un acte de campanya
Ada Colau, Jaume Asens i Pablo Iglesias en un acte de campanya / David Zorrakino (Europa Press)

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, la líder d'En Comú Podem, Ada Colau, i el coordinador federal d'EU, Alberto Garzón, protagonitzen aquest dissabte un acte a Madrid que reunirà els principals dirigents i càrrecs públics de les formacions que integren Unides Podem.

Sota el lema Caminant juntes, la trobada busca donar una imatge d’unitat, abordar els reptes del govern de coalició i reforçar l'espai confederal. Aquesta cita es produeix un mes abans que se celebre la III Assemblea de Podem el 21 març, en la qual està previst que Iglesias reafirme el seu lideratge i que el partit morat revise la seua relació amb els seus aliats i aprove caminar cap a una major integració.

Les contradiccions a l’hora de governar

S'espera que Iglesias, Garzón i Colau facen també balanç del paper que està jugant Unides Podem en aquestes primeres setmanes de govern de coalició. Entre altres, s'analitzarà el repte de compaginar la seua funció institucional amb el paper d'acompanyament en la societat civil i els moviments socials.

La formació morada i els seus socis ja han hagut de fer front en menys de dos mesos a importants contradiccions respecte als plantejaments que han defensat des dels seus inicis, i que han assumit per "responsabilitat institucional", com a part del preu que implica haver arribat al govern per a canviar les coses.

També et pot interessar

stats