Iglesias assegura que el projecte dels pressupostos generals de l'Estat serà "ambiciós"

El líder de Podem afirma que el projecte de l'executiu no agradarà a Ciutadans, perquè es nota la influència del seu partit.

Iglesias durant la seua intervendió davant del Consell Ciutadà de Podem aquest dissabte a Madrid
Iglesias durant la seua intervendió davant del Consell Ciutadà de Podem aquest dissabte a Madrid / Dani Gago (Efe)

El projecte dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) serà "ambiciós". Així ho ha afirmat el secretari general de Podem i vicepresident segon del Govern d'Espanya, Pablo Iglesias. Segons Iglesias, el projecte inclou una forta inversió pública i mesures per a corregir el "desavantatge de set punts en justícia fiscal que arrossega Espanya respecte a Europa".

Així mateix, Iglesias ha expressat que el projecte de l'executiu no agradarà a Ciutadans, perquè es nota la influència de Podem, una afirmació que dona un pas més per a allunyar el partit liderat per Inés Arrimadas de la negociació pressupostària. Iglesias defén que es negocien els pressupostos amb la majoria parlamentària que va facilitar la investidura, enfront del bloc de dretes. Així ho ha expressat també el coordinador federal d'Esquerra Unida i ministre de Consum, Alberto Garzón, que ha afirmat aquest dissabte que l'"única opció viable i sostenible" per als pressupostos generals de l'Estat passa pels socis d'esquerra que van donar suport a la investidura de Pedro Sánchez. També ha indicat que han de servir per a avançar cap a un "país republicà i plurinacional".

Algunes de les mesures que s'han donat a conéixer és la voluntat d'apujar els impostos a les grans rendes i als patrimonis de més de deu milions d'euros. D'aquesta manera, Iglesias deixa veure que la negociació amb el seu soci de govern està pràcticament resolta i que encara queda buscar els suports al Congrés.

Avançar cap a la república, objectiu de Podem

El líder de Podem ha fixat com a "tasca política fonamental" de Podem avançar cap a un "horitzó republicà". Així ho ha expressat en el seu discurs davant del Consell General del seu partit, que es reuneix aquest dissabte.

Segons Iglesias, la monarquia ja no representa les noves oportunitats de negoci de sectors empresarials més dinàmics i que aquests han de formar part d'un horitzó republicà que supose una modernització econòmica, major eficiència i major capacitat competitiva en el marc europeu. "Segurament aquesta dissociació entre interessos econòmics d'Espanya i velles estructures revela l'esgotament del paper històric que la monarquia va jugar a la pàtria", ha afegit.

També et pot interessar

stats