Iglesias aparta Echenique de la secretaria d'organització de Podem

El número tres del partit serà el president d'una comissió encarregada de les futures negociacions amb el PSOE a tot el territori.

Imatge: Europa Press
Imatge: Europa Press

Pablo Iglesias ha apartat el número tres de Podem, Pablo Echenique, de la secretaria d'organització de la formació morada. El canvi es produirà dijous i a partir de llavors Echenique s'encarregarà d'una comissió de negociació de pactes amb el PSOE. Aquest serà el primer moviment en la cúpula nacional de la formació morada després dels dolents resultats obtinguts en les passades eleccions municipals i autonòmiques.

En concret, Echenique encapçalarà la comissió de seguiment de pactes de govern, que englobarà negociacions a tots els àmbits. Des del partit asseguren que compatibilitzar la conformació de governs amb la secretaria d'organització "no és realista".

Pablo Bustinduy abandona Podem

Però aquest relleu no serà l'únic que escometa la direcció de Podem. De fet, Pablo Bustinduy ix del partit després de la ruptura d'Errejón i la seua renúncia a liderar la candidatura en les europees. Bustinduy va renunciar el passat 21 de març a encapçalar la candidatura d'Unides Podem en les europees de maig. El diputat, considerat pròxim al sector d'Iñigo Errejón, va formar part del seu equip en l'assemblea de Vistalegre II, on Pablo Iglesias va superar Errejón en les eleccions per la secretaria general del partit i va revalidar el seu lideratge.

També et pot interessar

stats