Iglesias anuncia la intenció de garantir un ingrés mínim estatal

Assegura que vol convertir Espanya en un exemple dels objectius de desenvolupament sostenible.

Pablo Iglesias atenent als mitjans de comunicació
Pablo Iglesias atenent als mitjans de comunicació
13 de febrer 2020 - 22:58

El vicepresident segon del govern espanyol i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, ha anunciat la voluntat d'implementar "com més prompte millor" un ingrés mínim estatal per a totes les llars. 

A més, Iglesias també ha anunciat que una de les primeres mesures que s'adoptarà des del ministeri serà la d'articular la llei de protecció dels menors enfront de la violència, "anàloga a la llei de violència de gènere", i d'un pla de xoc per a "reimpulsar" el sistema públic d'atenció a la dependència, amb la intenció de reduir la llista espera dels dependents un 75%.

El líder de Podem també ha informat de la necessitat d'un impuls dels serveis socials a través d'una llei marc i una altra llei de diversitat familiar "per a reconéixer les diferents estructures familiars", amb mesures per a famílies d'acollida, monoparentals o de suport a l'adopció de persones LGTBI.

Finalment, respecte a l'Agenda 2030, ha expressat la seua intenció de convertir Espanya en un "exemple mundial" dels objectius de desenvolupament sostenible, passant de "les bones intencions o de la rentada social i verda dels poderosos" a un compromís ferm. Per a això, ha dit, es necessiten uns "pressupostos coherents i alineats amb l'Agenda 2030".

També et pot interessar

stats