MÚSICA DE BANDA: Unió Musical Alqueriera
Logo Música de banda
LÍNIA DE FONS: LA TERTÚLIA (reemissió)
Línia de fons categoria

Iglesias allarga la mà a Sánchez per a buscar un acord que evite eleccions

Foto de portada: El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, durant el seu torn de rèplica a Pedro Sánchez

El president en funcions insta Podem a renunciar a la coalició, sospesar un acord amb el PSOE i permetre que arranque la legislatura.

11 de setembre 2019 - 16:44

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, i el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, protagonitzen en el Congrés un nou cara a cara després de la investidura fallida de juliol amb el primer ple de control a l'executiu espanyol de la legislatura. Després de la compareixença de Sánchez, en què ha demanat a l'oposició que ajude a desbloquejar la situació i permeta un govern progressista, Pablo Iglesias ha dit que no entén aquest oferiment a la dreta i li ha tornat a oferir consens.

El líder d'Unides Podem ha exigit el president del govern en funcions que pacte amb els partits d'esquerra i s'ha obert a negociar. "Li propose que sobre la base d'oferta i la contraoferta de juliol ens posem a negociar", ha assenyalat Iglesias, que ha avançat que "l'acord no serà satisfactori" per a cap de les parts. "Si arribem a eixe acord estaria guanyant la ciutadania espanyola", ha afirmat Iglesias.

Durant la primera intervenció en el Ple del Congrés, el líder de la formació morada també li ha dit a Sánchez que "s'enganyarà" si opta per la repetició electoral pensant que obtindrà un millor resultat.

Sánchez diu que no vol eleccions i treballarà "fins a l'últim segon"

En la rèplica als grups parlamentaris, Pedro Sánchez, ha subratllat que no vol eleccions sinó un govern "fort, cohesionat i coherent" en una legislatura "estable", i per a això treballarà, ha promés, "fins a l'últim segon". 

Així, ha instat Pablo Iglesias, a renunciar a la fórmula de la coalició, a sospesar arribar a un acord programàtic amb el PSOE i permetra amb el seu vot afirmatiu que la legislatura comence. A més, ha recordat al líder morat que els governs de coalició no són sinònim d'"estabilitat i seguretat" i ha posat l'exemple d'Itàlia,

Casado acusa Sánchez d'utilitzar el parlament per a fer campanya electoral 

Per la seua banda, el president del PP, Pablo Casado ha acusat Pedro Sánchez d'utilitzar el parlament per a fer campanya electoral i ha assegurat que Espanya no es mereix repetir eleccions, però, ha afegit, tampoc un president com ell.

Rivera, preparat perquè el pla de Sánchez "descarrile en les urnes"

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha advertit que estan preparats per a afrontar una possible repetició electoral, que afronten com una segona oportunitat perquè "el pla Sánchez descarrile definitivament" i es pose un govern en marxa. 

No obstant això, Sánchez ha desitjat reprendre el diàleg amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera: "A veure si un dia podem parlar vosté i jo".

Baldoví demana a Sánchez i Iglesias deixar clar si hi haurà eleccions

El portaveu parlamentari de Compromís, Joan Baldoví, ha demanat a Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, que es posen "al timó" de la negociació per a tractar de desbloquejar la situació política i deixen clar als espanyols si hi haurà o no eleccions. Baldoví ha lamentat que "130 dies" després de les eleccions generals el procés negociador només haja deixat "moltes fotos i molt pocs avanços".  

Vox davant unes possibles noves eleccions: "Anem en ascens lliure"

El portaveu de Vox en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha destacat en els corredors del Congrés que si finalment es repeteixen les eleccions, el seu partit les afrontarà "sense por" perquè va "en ascens lliure". No obstant això, Espinosa ha reconegut que continua pensant que al final hi haurà acord, però també que si aquest no es produeix i arriba l'escenari electoral, Vox podria donar "la sorpresa".

També et pot interessar