Iglesias no pot acceptar ser un "mer decorat" en el govern de coalició

El líder d'Unides Podem adverteix Sánchez que si repeteix les eleccions, "no serà president del govern mai".

VÍDEO | Iglesias no pot acceptar ser un \"mer decorat\" en el govern de coalició

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha començat la seua intervenció recordant les dones assassinades víctimes de la violència masclista i ha considerat que aquesta violència és estructural i es pot combatre amb polítiques públiques correctament finançades. 

Iglesias ha advertit Pedro Sánchez que no pot acceptar ser un "mer decorat" en el govern de coalició que ambdues formacions negocien i del qual depén el sí dels seus 42 diputats a la investidura del candidat socialista. El líder de Podem ha demanat "respecte" i ha avisat que els ciutadans no perdonarien un avançament electoral. 

Iglesias ha recordat que "des del minut u" va plantejar als socialistes pactar un govern de coalició d'esquerres als qui, ha reprotxat, han contestat des de llavors "amb excuses". El líder d'Unides Podem ha reprotxat a més al president del govern espanyol en funcions que, en lloc de negociar, haja proposat una reforma de l'article 99 de la Constitució espanyola que permeta que una força política puga formar govern sense posar-se d'acord amb la resta de partits. I ha matisat que "si els ciutadans voten a diferents forces polítiques el que estan dient és que no volen governs d'un únic partit".

Abans de la seua intervenció, la formació d'Iglesias havia traslladat als mitjans el seu temor que el líder socialista perseguisca trencar les negociacions amb la formació morada per a formar un govern de coalició, negociació que ha obviat durant el debat d'investidura després demanar al Partit Popular i a Ciutadans que s'abstingueren en la votació de dijous. Una tesi que han desmentit des del PSOE. Precisament, Iglesias ha ironitzat i ha demanat a Sánchez que no reclame també l'abstenció de Vox.

Iglesias ha acabat la seua intervenció advertint Pedro Sánchez que si repeteix les eleccions, "no serà president del govern mai".

Sánchez insisteix que vol pactar amb Unides Podem tot i que obri la porta a altres opcions

El candidat a la investidura, Pedro Sánchez, ha agraït la decisió del secretari de Podem, Pablo Iglesias, de renunciar a entrar en el govern central i ha subratllat que vol governar amb Unides Podem mitjançant una coalició però també ha advertit que hi ha "altres opcions" que encara es poden negociar, entre elles un "acord d'investidura sobre continguts". 

Sánchez ha insistit en la seua disposició de pactar amb Unides Podem perquè volen "traure avant moltes polítiques en benefici de la ciutadania". Tot i això, Sánchez ha admés que hi ha "discrepàncies profundes" amb Unides Podem per a resoldre el tema català. 

També et pot interessar

stats