Iglesias accedeix a revisar la seua posició si la proposta d’un govern de coalició no fa prosperar la investidura

El líder d’Unides Podem assenyala que rebaixaria les demandes en una segona votació.

El líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias
El líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias / Europa Press

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha reclamat al president del govern espanyol en funcions i candidat a la presidència, el socialista Pedro Sánchez, que sotmeta la proposta d’un govern de coalició de les dues formacions en el debat d’investidura del pròxim 22 de juliol. A més, s’ha compromés a rectificar-ne la posició si la votació fracassa. Fins ara, Unides Podem havia demanat entrar en el govern i participar en càrrecs de responsabilitat, com algun ministeri.

Iglesias ha fet pública la proposta a través d’una tribuna d’opinió del diari La Vanguardia. El líder d’Unides Podem escriu que en les reunions que han mantingut fins ara, Sánchez li ha dit que a pesar d’estar disposat a un govern de coalició, la fórmula seria inviable per la falta de suports parlamentaris per a la investidura, que necessitaria majoria absoluta en primera votació. El líder de Podem assegura haver reflexionat sobre el raonament de Sánchez i el PSOE; que no el comparteix, però li atorga ara “el benefici del dubte”.

I a partir d’aquest raonament articula la nova proposta. Textualment, escriu que “si la investidura tirara avant, es compliria el desig declarat tant pel PSOE com per Unides Podem: un govern de coalició progressista i plural”. Ara bé, “si es verifica la hipòtesi del PSOE i la investidura no tira avant, ens comprometem a revisar la nostra posició”. 

No obstant això, Iglesias no aclareix en què consistiria aquesta revisió.

També et pot interessar