Iceta revalida per unanimitat com a primer secretari del PSC

Durant la presentació de l'informe de gestió va apostar per reconéixer Catalunya com a ‘nació’ per a solucionar el conflicte català.

Iceta revalida per unanimitat com a primer secretari del PSC
Iceta revalida per unanimitat com a primer secretari del PSC

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha revalidat la primera secretaria del partit pel vot unànime dels 1.069 delegats que participen en el XIV congrés dels socialistes catalans.

Iceta és primer secretari del PSC des de 2014, quan el van elegir per al càrrec en el congrés celebrat al juliol d'aquell any. Els delegats que participen en el XIV congrés del PSC han avalat per unanimitat l'informe de gestió de l'executiva del partit durant el període 2016-2019, defensat pel primer secretari, Miquel Iceta.

Els socialistes catalans donaren ahir el tret d'eixida del congrés, que ratificarà el lideratge d'Iceta i servirà per a definir l'estratègia per als pròxims anys, en els quals confien a recuperar el protagonisme governamental a Catalunya com l'"alternativa coherent" a l'actual president de la Generalitat, Quim Torra.

Durant la presentació de l'informe de gestió, Iceta va reivindicar que, per a solucionar el conflicte català, cal reconéixer Catalunya com a "nació", cal disposar instruments per a assegurar que es "respecta" el seu autogovern i cal abordar una millora del finançament perquè la comunitat –"subjecte polític no independent", ha dit– dispose de més recursos.

També et pot interessar