Ibáñez afirma que el govern socialista "ha donat una galtada a Puig" en el finançament

El PP reclama que el govern espanyol elabore un nou model de finançament en què totes les comunitats partisquen del mateix nivell.

Rubén Ibáñez, a 'Les notícies del matí'
Rubén Ibáñez, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El Partit Popular reclama que el govern espanyol elabore un nou model de finançament en què totes les comunitats autònomes partisquen del mateix nivell per a evitar que hi haja comunitats deficitàries enfront d'unes altres. El coordinador d'economia del PP a les Corts, Rubén Ibáñez, ha dit a Les notícies del matí que la decisió del govern espanyol de retardar la reforma del model suposa un nou colp als valencians.

Ibáñez ha explicat que el PP defensa un model de finançament en el qual els serveis mínims de les comunitats han d'estar tots finançats i que cap comunitat ha de tindre de partida cap privilegi sobre una altra.

Considera que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "perd credibilitat" perquè en diferents ocasions ha afirmat que amb els socialistes arribaria el nou sistema de finançament autonòmic. "El govern socialista d'Espanya li dona una galtada a Ximo Puig", ha destacat.

Així, el popular ha criticat el cap del Consell "per contar cada any el mateix conte" i li ha recordat que ha passat de manifestar-se a demanar paciència, mentre els valencians "volen fets".

El PP considera una "incongruència" que es demane paciència quan des de l'any 2018 amb l'eixida del govern de Rajoy, la comissió d'experts no s'ha tornat a reunir amb el Ministeri d'Hisenda. Ha recordat que llavors ja estava convocat un consell de política fiscal i financera en el qual anaven a abordar amb Hisenda les mesures plasmades en un document unitari de les comunitats. "Des de llavors no s'ha fet res".

Per als populars, és el govern d'Espanya el que "ha de fer el pas i presentar quin és el seu projecte, sabem el de les comunitats, però no el del govern", ha apuntat Ibáñez.

"Cap valencià pot anar a Santander per Setmana Santa, però sí a Punta Cana"

Respecte a la gestió de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, Rubén Ibáñez considera que hi ha hagut una "absoluta incertesa" amb el problema fonamental de "la falta de tests", que ha provocat que la gent vaja a les farmàcies i centres privats. "Si no es fan tests, no sabem la incidència del virus", ha assenyalat el diputat popular.

A més, ha criticat el govern autonòmic "perquè no hi ha hagut un reequilibri econòmic" amb les activitats tancades com la restauració a la qual s'ha "criminalitzat sense cap informe que diga que obrint pugen els contagis". A més, ha afegit que és un sector que segueix sense rebre ajudes d'"un president anunci que no para d'anunciar, però que no executa mesures".

D'altra banda, Ibáñez ha assenyalat la "incongruència" en les mesures, com que “cap valencià pot anar a Santander per Setmana Santa, però sí a Punta Cana, com també de l'estranger vindre ací, són situacions absurdes".

"Hi ha una part de l'ideari de Vox que és compatible amb el PP"

Respecte a la crisi en el si de Ciutadans en les Corts, Ibáñez ha assenyalat que Cs té suficient majoria d'edat per a afrontar la seua crisi interna amb autonomia pròpia. En aquest sentit, ha subratllat que les portes del PP estan obertes per a qualsevol que crega en el programa i la ideologia del PP.

Segons Ibáñez, hi ha una part de l'ideari tant de Ciutadans com de Vox "que és compatible amb el PP". "Hi ha un ideari comú en els partits de centredreta que creuen en el ciutadà i les seues possibilitats i no a dirigir-lo com pretenen el socialisme i el comunisme a Espanya i a la Comunitat Valenciana, i també coincidim a no apujar impostos".

També et pot interessar

stats