Hui es tanca el termini per a sol·licitar el vot en braille per al 10N

Els votants cecs o amb discapacitat visual greu que ho demanen tindran un maletí de votació accessible.

Imatge d'arxiu del kit d'accessibilitat que permet als invidents votar
Imatge d'arxiu del kit d'accessibilitat que permet als invidents votar / Once

Els votants cecs o amb discapacitat visual tenen fins a aquest dilluns per a sol·licitar el vot en braille per a les eleccions del pròxim 10 de novembre. Aquells que ho sol·liciten rebran la documentació necessària per a exercir aquest dret en la mesa electoral que li corresponga.

Tal com es recull en la guia d'accessibilitat de les pròximes eleccions generals, les persones que sol·liciten aquest procediment hauran d'estar en un llistat especial de DNI en la mesa electoral i els seus membres hauran de facilitar-los un maletí de votació accessible per a elles.

En aquest maletí s'inclou una guia explicativa en Braille sobre com utilitzar la documentació, que és diferent per al Congrés i per al Senat. A la Cambra Alta, on regeixen les llistes obertes i l'elector ha de marcar fins a tres noms, se'ls entrega un sobre de votació normalitzat, no retolat en braille; una plantilla dins de la qual està la papereta electoral estàndard per a les eleccions al Senat i una llista, en braille, amb els noms dels candidats i candidates.

Per al Congrés, la documentació conté un sobre gran amb una etiqueta en Braille i tinta que diu "Eleccions al Congrés dels Diputats", que inclou un sobre xicotet per cada candidatura. Cadascun dels sobres xicotets té apegada una etiqueta en la qual consta, en braille i negra, el nom i les sigles de la candidatura i a l'interior del sobre va inclosa la papereta electoral en tinta (no en braille).

895 vots en braille en els anteriors comicis

Es tracta del mateix procediment que es va dur a terme en els anteriors comicis del mes d'abril. Llavors, es van sol·licitar 895 vots en braille. Els comicis de fa sis mesos van ser, a més, els primers en els quals una persona sordcega va presidir una mesa electoral. Antonio Acosta va exercir el seu deure en un centre de majors de Tenerife amb l'ajuda d'una intèrpret.

També et pot interessar