Hisenda explora solucions al conflicte amb els treballadors de Metrovalència i el TRAM d'Alacant

Demanen la recuperació salarial del 10%, un percentatge al qual van renunciar durant l'ERO per a evitar despatxaments.

Hisenda explora solucions al conflicte amb els treballadors de Metrovalència i el TRAM d'Alacant | Europa Press
Hisenda explora solucions al conflicte amb els treballadors de Metrovalència i el TRAM d'Alacant | Europa Press

La mobilitat està en el centre de molts temes d'actualitat a la Comunitat Valenciana: el conflicte laboral amb els treballadors de ferrocarrils, les llicències de VTC i el conflicte amb el taxi. En Les notícies del matí Les notícies del matí hem entrevista la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, per a saber en quin punt es troba la solució a aquestes problemàtiques.

Coincideix que aquest divendres hi ha una nova jornada d'aturades a Metrovalència i al TRAM d'Alacant, amb les conseqüències per als usuaris. Els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) demanen la recuperació salarial del 10 per cent del sou al qual van renunciar quan es va fer l'ERO per a evitar més acomiadaments. Aquest dijous ha tingut lloc l'última reunió entre Metrovalència i els sindicats per a trobar una eixida.

La consellera María José Salvador afirma que entén la reivindicació, però topa amb la "problemàtica legal de la Llei d'estabilitat pressupostària, que impedeix aquests increments". Ha dit, però, que des de la Conselleria d'Hisenda s'estan explorant solucions per a obrir la possibilitat de millores salarials en el marc dels pressupostos de l'Estat per a aquests treballadors. 

Així mateix, ha anunciat que els pròxims mesos en el servei de metro nocturn i en el de seguretat viària entraran 101 treballadors nous. 

Pel que fa a les llicències VTC i el conflicte del taxi, hi ha novetats. Al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana s'ha publicat l'inici del període de consulta pública per a regular aquest sector del transport de vehicles amb conductors amb un decret llei. La recuperació de l'equilibri del mercat és prioritari i aquesta és la mesura acordada amb el Consell del Taxi. L'objectiu és consensuar les mesures que aquest sector considera necessàries. 

També aquesta setmana s'ha aprovat la reforma de la llei de territori. Segons la consellera, "és la millor llei per a regular el territori i evitar-ne l'ocupació massiva". Aquesta norma regularitza milers d’habitatges construïts il·legalment. Salvador ha apuntat que s'ha dut a terme una gran aposta pel diàleg i que es recupera així la funció social de l'urbanisme dins un marc jurídic perquè no es reptisquen els errors del passat.  

També et pot interessar

stats