Hisenda convoca les comunitats autònomes divendres per a traslladar la senda de dèficit per a 2020

Aquest és el pas previ per a la presentació dels pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2020.

La ministra d'Hisenda i Portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, i el ministre d'Agricultura i Pesca, Luis Planas
La ministra d'Hisenda i Portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, i el ministre d'Agricultura i Pesca, Luis Planas / Eduardo Parra (Europa Press)

El Ministeri d’Hisenda ha convocat per a aquest divendres una reunió del Consell de Política Fiscal i Financera en què comunicarà als representants de les comunitats autònomes la senda de dèficit per a 2020, amb els objectius de dèficit i deute públic. Aquest és el pas previ per a la presentació dels pressupostos generals de l’Estat.

La portaveu del govern espanyol i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha explicat que en la reunió s’informarà de la “marxa” prevista per l’executiu, conformement amb la nova senda d’estabilitat, per a escometre els treballs preparatoris de cara a la presentació dels pressupostos generals de l’Estat de 2020.

L’última trobada del Consell de Política Fiscal va ser telemàticament el 22 d’agost de 2018, i de manera presencial el 31 de juliol d’aquest mateix any.

Montero ha destacat que cada administració ha de “preservar i impulsar” les seues competències, però ha remarcat que totes les polítiques han de tindre com a “mirada única” dirigir-se al benestar de la ciutadania. Així, ha posat l’accent en el fet que són “més necessaris que mai” els llaços institucionals i la coordinació territorial.

La ministra ha indicat que Espanya és un Estat “àmpliament descentralitzat”, per la qual cosa es requereix un “treball compartit i fluid per a afrontar nombrosos reptes”. Sobre això ha citat la “prioritat” de tirar avant els pressupostos de 2020.

En la reunió d’aquest divendres del CPFF podria abordar-se també l’assumpte de l’IVA autonòmic de 2017, uns 2.500 milions que el govern central ha donat per resolts en no haver-hi pogut aprovar la “solució”, a conseqüència del rebuig dels comptes públics de l’any passat. Diverses autonomies han anunciat o presentat ja denúncies

per aquesta decisió.

També et pot interessar

stats