Hisenda compensarà els ajuntaments per la pèrdua d'un mes de liquidació de l'IVA de 2017

No ha confirmat la xifra a abonar perquè encara no s'han tancat els comptes de l'exercici.

Hisenda compensarà els ajuntaments per la pèrdua d\'un mes de liquidació de l\'IVA de 2017
Hisenda compensarà els ajuntaments per la pèrdua d'un mes de liquidació de l'IVA de 2017

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat que es compensarà els ajuntaments per la pèrdua d'un mes de liquidació de l'IVA 2017. Es farà, segons ha dit, a través d'una fórmula similar a les de les comunitats autònomes, amb un descompte dels comptes finals de l'exercici.

Montero no ha volgut confirmar si la xifra sobre la liquidació de l'IVA de 2017 per a totes les corporacions donada pel portaveu de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) del PP, Jorge Azcón, uns 750 milions d'euros, és la definitiva, pel fet que encara no s'han tancat els comptes.

Montero, que ha destacat el paper dels ajuntaments en el "sosteniment del benestar", ha comentat que ha oferit el mateix mecanisme presentat el divendres passat a les comunitats autònomes, que consisteix a descomptar els deutes de l'IVA del tancament d'enguany, que es farà a la fi de març.

La ministra, juntament amb el president de la FEMP, Abel Caballero, han constatat la necessitat d'aprovar un decret llei per a compensar la pèrdua d'ingressos per les plusvàlues després de la sentència del Tribunal Constitucional i millorar la manera de dur a terme les inversions sostenibles per part dels ajuntaments amb superàvit. A més, Montero ha assenyalat que també s'havien aprovat en la reunió que han mantingut una sèrie de mesures per als ajuntaments més endeutats, el que consideren una espècie de FLA extraordinari, en referència al Fons de Liquiditat Autonòmic, perquè puguen pagar als seus proveïdors "dins del termini i en la forma escaient".

Finalment, també s'ha compromés al fet que quan s'inicie la reforma del finançament autonòmic es farà també, en paral·lel, la local.

També et pot interessar

stats