Herick Campos, director general de Turisme: “La taxa turística no està en la nostra agenda política”

El socialista aposta perquè siguen els ajuntaments els que decidisquen com aplicar aquesta taxa i tinga un impacte positiu al municipi.

Herick Campos en 'Les notícies del matí'
Herick Campos en 'Les notícies del matí'

Resposta rotunda i sense cap tipus de vacil·lació. “La taxa turística no està en la nostra agenda política”. Així ho ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí, el director general de Turisme, Herick Campos, on a més ha afegit que aquest debat “genera inseguretat i pèrdua de competitivitat”. Tot i això, el socialista ha assegurat estar obert al debat sobre el tema i que, en tot cas, apostaria perquè siguen els ajuntaments els que decidisquen si aplicar-la o no i com fer-ho.

“M’agradaria saber on anirien aquests diners. És una qüestió clau per a saber de què parlem”, ha assegurat, per la qual cosa creu que el millor seria que si els municipis apliquen la taxa els recursos es destinaren a la mateixa localitat per a contribuir al desenvolupament. “Busquem les solucions per a compensar els territoris que tenen afluència turística, i no els que generen inseguretat i pèrdua de competitivitat”, ha afirmat.

Sobre el debat obert al voltant de pagar un possible peatge a l’AP-7 per als no residents després de l’alliberament, el director general de Turisme ha assenyalat que la via “té capacitat d’absorció del trànsit” i, en principi, no és partidari d’aplicar-la, ja que, segons ha comentat, és important per a la competitivitat, la seguretat viària i també per a la sostenibilitat ambiental. Així mateix, Herick Campos ha indicat que el fet que la seu de la direcció general estiga a Benidorm “és un reconeixement a la capital turística de la Comunitat Valenciana”.

També et pot interessar