Héctor Illueca serà el nou director general d'Inspecció de Treball

El diputat d'Unides Podem per València serà nomenat en el Consell de Ministres.

Héctor Illueca, en una imatge d'arxiu
Héctor Illueca, en una imatge d'arxiu

El diputat d'Unides Podem per València Héctor Illueca serà nomenat director general d'Inspecció de Treball i Seguretat Social en el Consell de Ministres d'aquest dimarts, segons han confirmat fonts del Ministeri de Treball.

Pablo Iglesias, a qui coneixia des de 2011, li va demanar que l'ajudara i entrara en la política. Va avançar en la implicació política al desembre de 2018, quan es va presentar i va guanyar les primàries de Podem per a les candidatures de les eleccions generals. Així, va ser el número 1 al Congrés per València en les eleccions d'abril i en les del 10N.

En la breu 13a legislatura, Illueca va ser president de la comissió de treball i vicepresident de la comissió del Pacte de Toledo del Congrés, on una legislatura abans va assessorar el grup d'Unides Podem en l'elaboració de textos legislatius sobre pensions, precarietat laboral i igualtat de salaris.

Sense pes polític en les estructures internes del partit, on no ocupa cap càrrec orgànic, i amb un perfil més tècnic que polític, la seua intenció era reprendre en quatre anys les classes i la inspecció.

Per tant, Illueca haurà de deixar l'acta de diputat nacional quan es farà efectiu el nomenament. La vacant correspondria ocupar-la a la quarta de la candidatura per València, Rosa Medel.

Medel, de 61 anys, és llicenciada en Història per la Universitat de València i participa en el cercle de sanitat de Podem València.

També et pot interessar

stats