Habitatge destinarà 34 milions a atendre emergències habitacionals de 2020

Martínez Dalmau anuncia que l’ampliació del parc públic de vivendes és una prioritat, fet pel qual es reserven 33 milions.

Rubén Martínez Dalmau durant la compareixença a les Corts
Rubén Martínez Dalmau durant la compareixença a les Corts / À Punt NTC

L’ampliació del parc públic de vivendes i les iniciatives per a agilitzar la detecció i la resposta a les emergències habitacionals són els pilars fonamentals del pressupost de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a l’any que ve, segons ha manifestat aquest matí el titular de l’àrea, Rubén Martínez Dalmau, en la compareixença en la Comissió d’Economia de les Corts. Aquesta conselleria gestionarà l’any que ve 187,9 milions d’euros, un 13,5% més que enguany.

El conseller ha detallat que el seu departament destinarà 5,9 milions d’euros a la rehabilitació i renovació d’habitatges socials, mentre que a l’ampliació del parc públic de vivendes es dedicaran 33 milions d’euros. Així mateix, a la finalització de promocions de vivenda pública parades a hores d’ara, s’han reservat 5 milions d’euros, inversió que permetrà destinar a lloguer social 111 noves vivendes.

L’emergència habitacional suposarà 34 milions del pressupost de 2020 de la Conselleria d’Habitatge, mentre que per a les ajudes als lloguers la Generalitat ha reservat 24 milions d’euros.

Per a la regeneració del barri del Cabanyal de València, la Generalitat ha consignat 1,2 milions d’euros, a causa de la “necessitat d’acció urgent” en aquesta àrea, com ha recordat el conseller d’Habitatge.

Deute de la Fórmula 1

El titular d’Habitatge i Arquitectura ha destacat que en els pressupostos també s’han consignat 7,5 milions d’euros anuals per al pagament del circuit de Fórmula 1 a València, que encara s’arrossega.

Segons ha exposat Martínez Dalmau, la Generalitat mantindrà la línia d’ajudes per a la rehabilitació de vivendes, amb un total de 62,3 milions, de subvencions a l’accessibilitat d’edificis (26,3 milions), les ajudes per a la millora de cobertes i façanes i el pla de renovació de cuines i banys per a optimitzar l’eficiència energètica de les vivendes particulars. Als pressupostos també s’han consignat diverses partides per a la incorporació de les instal·lacions sostenibles als domicilis o els estudis avancen cap a la construcció eficient dels edificis.

Damnificats de la DANA

Pel que fa als damnificats de la DANA del setembre a les comarques del Baix Segura i la Vall d’Albaida, la Conselleria d’Habitatge destinarà 25 milions d’euros a ajudes per a la rehabilitació de vivendes, que es sumen als 5 milions d’aquest 2019. Martínez Dalmau ha recordat que, segons l’estudi de l’Institut Valencià de l’Edificació, 1.500 vivendes d’aquestes comarques han quedat afectades i 300 d’aquestes s’han declarat inhabitables.

També et pot interessar

stats