Guillermo Meijón (PSOE), primer diputat a acreditar-se al Congrés després del 10N

La cambra baixa obri el termini perquè s’hi registren els diputats i les diputades, que hi prendran possessió el pròxim 3 de desembre.

Registre de credencials al Congrés en una imatge d’arxiu
Registre de credencials al Congrés en una imatge d’arxiu / Europa Press

El socialista gallec Guillermo Meijón ha sigut el més matiner dels 350 diputats elegits en les passades eleccions generals del 10 de novembre a arribar a la cambra baixa per a recollir les credencials. Aquesta serà la seua cinquena legislatura, atés que ha sigut diputat per Pontevedra des de l’any 2011.

Aquest dilluns s’ha obert el termini perquè els diputats electes puguen realitzar, personalment o per mitjà d’intermediaris, tota la burocràcia necessària per a acreditar-se.

Els parlamentaris hauran de declarar els béns i el patrimoni, i emplenar una declaració dels seus interessos per a especificar de quines empreses cobraven fins ara.

Després de fer-se una fotografia per a la fitxa parlamentària, rebran part del kit tecnològic que la institució posa a la disposició dels diputats i diputades del Congrés per a facilitar la tasca parlamentària i que consta d’un iPhone i un iPad.

Ara bé, els membres electes del Congrés no tindran la condició de diputats fins que no juren o prometen la Constitució en la sessió constitutiva de la cambra, el pròxim 3 de desembre.

També et pot interessar

stats