Guia per a seguir una nit electoral de vertigen

À Punt Notícies ha preparat un ampli desplegament humà i tècnic amb un programa especial des de les 19:00 hores

Mathies Muñoz i Marta Ventura conduiran el programa especial de la nit electoral / ©Miguel Lorenzo

La nit electoral del 28M es preveu d’infart. Amb les enquestes, que mostren un empat tècnic entre les forces de dreta i les d’esquerra, es preveuen moments de vertigen que podrien durar fins ben entrada la matinada.

Els equips d’informatius d’À Punt Notícies han preparat una programació a l’altura de les circumstàncies per a seguir de primera mà la nit electoral amb un ampli desplegament humà i tècnic que farà possible les connexions amb més de trenta localitzacions al llarg de la nit.

A les 19:00 hores comença el programa especial 28M, presentat per Marta Ventura i Mathies Muñoz. Més de cinc hores de programa en què descobrirem les 99 persones que compondran l’hemicicle de les Corts de la XI legislatura i la composició dels 542 plens dels ajuntaments valencians.

A les 20:00, després d’onze hores d’obertura, tancaran els col·legis electorals i la presidència de cadascuna de les 6.169 meses anunciarà en veu alta que es dona per finalitzat l’horari de votació. Aleshores començarà el recompte dels vots depositats en alguna de les 16.256 urnes instal·lades a les nostres ciutats i pobles.

Coincidint amb el tancament dels col·legis, els serveis informatius donarem en primícia els esperats sondejos de les eleccions municipals i autonòmiques a les quatre ciutats principals amb les dades facilitades per la consultora d’investigació social i comunicació GAD3.

A partir de les 21:00 hores coneixerem, des del centre de dades del Ministeri de l'Interior, a Madrid, tota la informació relativa als resultats dels comicis en més de 8.000 municipis de tot l’Estat. A les 22:00 hores tindrà lloc la roda de premsa d'avanç de resultats provisionals, en la qual compareixeran la ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Pel que fa a les dades autonòmiques, el centre de comandament de totes les dades que es produïsquen durant la nit electoral és la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre, a València. La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, serà l’encarregada de donar les dades de l’escrutini autonòmic a les 21:15 hores.

A partir d’aquest moment, fins a la mitjanit, començarà l’espai 28M: el resultat, on informarem de com avança l'escrutini i els resultats que va donant. A banda de la cobertura prevista des de les quatre grans ciutats —València, Alacant, Elx i Castelló de la Plana—, el dispositiu desplegat per À Punt arribarà a una quinzena de municipis, de nord a sud: Vinaròs, Morella, Vila-real, Sagunt, Torrent, Requena, Gandia, Ontinyent, Benidorm, Elda i Oriola.

A més, les nostres càmeres seran testimonis de les primeres reaccions d’aquesta nit intensa des del quarter general de cada partit amb representació parlamentària en la X legislatura: PSPV, PP, Cs, Compromís, Vox i Unides Podem - Esquerra Unida.

En acabant serà el torn de 28M: l’anàlisi, espai en què els experts Susi Boix, Paola Cannata, Xavier Borràs i Alexis Lara analitzaran les diferents opcions que s'obrin a l'escenari valencià.

En paral·lel, per la ràdio d’À Punt es podrà seguir tota l’actualitat de la jornada des de les 19:45 hores, amb Jordi Cabezas i Patricia Orts en un programa que, fins a la matinada, oferirà l’anàlisi i opinió de nombrosos politòlegs i altres experts en informació política.

Informació minut a minut en el web

El web (www.apuntmedia.es) i les xarxes socials d'À Punt Notícies donaran des del primer moment tota la informació actualitzada minut a minut del recompte de vots en tots els municipis valencians. A través de mapes i gràfics interactius dissenyats per a l'ocasió es podran consultar tots els resultats de les eleccions generals i municipals.

També et pot interessar

stats