Guardiola es desdiu i el PP tanca un acord amb Vox a Extremadura

Els populars cedeixen la conselleria de Gestió Forestal i Món Rural dies després de les declaracions de la dirigent popular negant la possibilitat

La presidenta del PP d'Extremadura, María Guardiola i el portaveu de Vox en l'Assemblea d'Extremadura, Ángel Pelayo Gordillo, durant la signatura de l'acord entre PP i Vox
La presidenta del PP d'Extremadura, María Guardiola i el portaveu de Vox en l'Assemblea d'Extremadura, Ángel Pelayo Gordillo, durant la signatura de l'acord entre PP i Vox / Europa Press

El PP i Vox han arribat a un acord a Extremadura per a formar govern a la Junta i que la popular María Guardiola es convertisca en presidenta. Els de Santiago Abascal es faran càrrec de la Conselleria de Gestió Forestal i Món Rural.

La presidenta del PP d'Extremadura, María Guardiola, ha justificat l'acord després de realitzar un "profund procés de reflexió" i d'haver decidit anteposar l'"interés dels extremenys" a la seua pròpia paraula.

"La meua paraula no és tan important com el futur d'Extremadura", ha assenyalat Guardiola per a defensar la signatura d'un acord de govern compost per 60 mesures, que inclou que Vox gestione la conselleria de Gestió Forestal i Món Rural, així com la cessió del senador autonòmic que correspon al PP.

En una compareixença juntament amb el candidat de Vox, Ángel Pelayo Gordillo, després de la signatura de l'acord en el parlament regional, Guardiola ha defensat la independència de la seua decisió, que assegura que s'ha pres "a Extremadura". Un acord de govern que, ha aclarit la dirigent popular, està "per damunt de qualsevol diferència ideològica", perquè "el primer és i és sempre Extremadura".

Així, i sobre les últimes opinions de regidors de Vox sobre el Dia de l'Orgull LGTBI, ha assenyalat que no les comparteix, i que "sempre" defensarà els drets del col·lectiu. "No assumisc els postulats de Vox, i Vox no assumeix els del PP", ha dit Guardiola, que ha afegit que, malgrat ser partits "diferents" s'entendran "" perquè han posat "en el centre l'interés dels extremenys".

Per a arribar a aquest acord, ha reconegut Guardiola, ha realitzat un "profund procés de reflexió" en el qual s'ha "obligat" a si mateixa a anar al "origen" dels motius pels quals es va presentar per a liderar el PP i la seua candidatura a la Presidència de la Junta, i que no era un altre que "canviar la vida d'extremenys".

Així, ha dit que comprén que hi haja "molta gent decebuda" amb el canvi de postura que permetrà que Vox entre en el govern, però ha demanat que se la jutge "com a presidenta de la Junta", al mateix temps que ha assenyalat que el canvi d'opinió va arribar quan la seua posició s'ha "usat de manera injusta" pels qui volen "enfrontar" els ciutadans.

Principis "intactes"

De fet, ha defensat que els seus "principis" continuen "intactes", de manera que vetlarà pels "drets dels extremenys i les extremenyes", al mateix temps que ha defensat que això no afectarà l'entesa amb Vox en el si del seu partit.

"És preferible que em frustre jo al fet que es frustre el futur d'Extremadura", ha argumentat la dirigent 'popular', qui assegura que l'acord subscrit amb Vox "garantirà que la veu dels extremenys" el passat 28 de maig es materialitze en "un nou govern que acabe d'una vegada per sempre amb les polítiques que ens han portat a últims llocs" del país.

Sense entrar en els detalls de l'acord, ha dit que contempla "menys impostos", així com se centra en el suport a empreses i autònoms, a les famílies, a cuidar camp i tradicions, a més d'"alçar veu per a demanar unes infraestructures dignes i frenar la despoblació".

Un "bon acord" per a Vox

D'altra banda, el diputat de Vox en l'Assemblea i candidat a la Junta, Ángel Pelayo Gordillo, ha assenyalat que és un "dia històric" perquè "per fi" els extremenys veuran "un canvi polític" que es "verifica" en aquest acord.

Un "bon acord", ha assenyalat, que es desenvoluparà "sempre buscant el bé" d'Extremadura "sense estridències", amb la mà parada, amb lleialtat i esperit de col·laboració, ha dit.

Gordillo ha apuntat que la "responsabilitat" de tots dos partits no podia truncar l'interés mostrat pels extremenys en les urnes, a fi d'aconseguir que Extremadura siga "un lloc atractiu per a la inversió, perquè vinguen projectes". Per a això, s'ha referit a la posada en marxa d'una reforma fiscal "en profunditat", i perquè "la convivència se solidifique i es millore" de la mà d'un govern "per a tots els extremenys".

"S'ha imposat la sensatesa per totes dues parts", ha dit Gordillo sobre el desenvolupament d'unes negociacions en les quals PP i Vox, al seu entendre, han sigut "generosos". "El seny ha arribat i Extremadura tindrà el que es mereix".

Respecte a les divergències ideològiques entre la seua formació i el de Guardiola, ha assenyalat que si estigueren "completament d'acord" no representarien a dos partits diferents, al mateix temps que ha volgut reiterar, sobre les declaracions de regidors extremenys sobre el col·lectiu LGTBI; que Vox "respecta qualsevol tendència sexual".

També et pot interessar

stats