La Guàrdia Civil també acusa Corbín dels delictes de falsedat i contra la hisenda pública

El cunyat de Rita Barberá i Diego Elum passen aquest dijous a disposició del jutjat d'instrucció número 13 de València.

VÍDEO | La Guàrdia Civil també acusa Corbín dels delictes de falsedat i contra la hisenda pública

La Guàrdia Civil ha ampliat els delictes contra l'advocat José María Corbín, cunyat de Rita Barberà. L'UCO ha afegit els delictes de falsedat i contra la hisenda pública als de suborn, blanqueig de capitals i tràfic d'influències.

Corbín i el seu soci Diego Elum continuen a la comandància provincial de la Guàrdia Civil de València. En el marc de l'operació policial Assut consten com a investigades la dona de Corbín i germana de Rita Barberà, Asunción Barberà i les seues tres filles. Segons fonts de l'operació, el nombre total d'investigats, que ha oscil·lat les últimes hores i encara canviarà, se situa actualment en dotze. 

Aquest dijous, Corbín i Elum passen a disposició del jutjat d'instrucció número 13 de València, que instrueix la causa. Els altres 10 investigats declararan també aquest dijous a partir de les 16:00 hores a la Comandància de la Guàrdia Civil a València.  

Fonts policials han indicat que és impossible quantificar els diners que es va poder apropiar Corbín a través de suposades gestions il·lícites. Això sí, diuen que la xifra és important.  

D’altra banda, l'alcalde de València, Joan Ribó,  ha anunciat que el consistori es personarà com a acusació particular en el cas Assut perquè "s'ha estat robant a l'Ajuntament i als valencians" amb l'objectiu que els responsables "paguen pels delictes i tornen els diners que hagen robat". 

Durant les últimes hores els agents de l'UCO han escorcollat, almenys, la casa i el despatx de Corbín, els xalets d’Asunción Barberà i d'Elum a la urbanització El Tossalet de Xàbia i una desena d'empreses presumptament implicades en aquesta trama de corrupció, relacionada amb el cobrament de comissions a canvi d'obra pública i en què Corbín tenia el paper de mediador.

També et pot interessar

stats