La Guàrdia Civil registra l'Ajuntament de Navaixes

La causa judicial, iniciada el 2016, està oberta per delictes de prevaricació, malversació, frau i exaccions il·legals.

Façana de l'Ajuntament de Navaixes
Façana de l'Ajuntament de Navaixes / Enrique Íñiguez Rodríguez

Agents de la Guàrdia Civil de la Vall d'Uixó han registrat aquest dimarts l'Ajuntament de Navaixes, a l’Alt Palància, per recaptar documentació comptable del període investigat, comprés entre els anys 2013 i 2017.

La causa judicial, iniciada el 2016, està oberta per delictes de prevaricació, malversació, frau i exaccions il·legals. L'alcalde José Vicente Torres, del PP, i l'exsecretari Antonio Paredes hi tenen la condició d'investigats.

Recentment el Tribunal de Comptes ha obligat a pagar 14.570 euros a Paredes, com a reintegrament de les transferències que hauria fet al seu propi compte personal sense "cap justificació des del compte bancari del consistori", arran d'una denúncia de l'equip de govern.

També s'investiga un possible descobert produït en els fons públics de l'Ajuntament com a conseqüència de les possibles "irregularitats" que s'haurien comès en justificar dietes i quilometratge el 2011, quan era alcalde José Vicente Torres, del PP.

L’exdirigent del PP va ocupar l'alcaldia de Navaixes des de 1999 a 2014, quan va dimitir després de perdre el suport del seu equip de govern.

Prèviament el seu partit l'havia suspés de militància, després de descobrir-se que Torres estava imputat per un jutjat de Sogorb per haver infringit una condemna que pesava sobre ell i que l'inhabilitava per a càrrec públic.

A més, el grup socialista a Navaixes l'havia denunciat per falsedat en document públic relatiu al Compte General de 2006 de l'Ajuntament.

El jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Sogorb va obrir al maig de 2016 una recerca per un presumpte delicte de prevaricació contra Torres per haver falsejat la comptabilitat del municipi per a obtenir subvencions.

També et pot interessar

stats