La Guàrdia Civil constata que Rus va finançar l’Olímpic de Xàtiva a través de suborns de 23 empreses

Es relaciona la simultaneïtat de pagaments efectuats al club amb fites assenyalades en el marc de processos administratius de concessions públiques.

Alfons Rus en una imatge d'arxiu

La Guàrdia Civil considera que l’expresident de la Diputació de València, Alfons Rus, va finançar il·legalment l’Olímpic de Xàtiva quan en va ser president. Concretament, ho va fer a través de fons procedents de 23 empreses adjudicatàries d’obres i serveis per a l’Ajuntament i de facturació fictícia amb Imelsa.

Així consta en un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, en què s’inclou una relació de les 23 empreses que van fer pagaments superiors a 12.000 euros a aquest club de futbol entre el 2003 i el 2016 (Rus en va ser president entre 2006 i 2015).

Aquest informe s’inclou en una peça separada secreta del jutjat d’instrucció número 18 de València, encarregat del cas Imelsa, en què s’investiguen delictes de malversació, tràfic d’influències, prevaricació, frau en la contractació pública, suborn i falsedat documental en relació amb la forma amb què es va finançar l’Olímpic mentre el va presidir Rus.

Una de les primeres conclusions a les quals arriba l’UCO és que cap d’aquests pagaments va tindre lloc abans de l’arribada de Rus a la presidència. Els primers es van fer al 2006, uns mesos després que arribara a la direcció del club.

La Guàrdia Civil constata, a més, que la dinàmica que es repeteix és l’”existència simultània de relacions comercials d’aquestes empreses amb determinades administracions o ens dependents vinculats a Rus, i que aquest hi ostentava una indubtable capacitat decisòria".

L’UCO subratlla que, amb Rus, l’Olímpic registra un increment molt significatiu dels ingressos publicitaris, que hi ha preus dispars per a serveis similars segons els gestionava directament el club o el mateix Rus.

En la investigació s’ha relacionat la simultaneïtat de pagaments efectuats a l’Olímpic amb fites assenyalades en el marc de processos administratius de concessions públiques.

També et pot interessar

stats