Els grups parlamentaris designen els diputats que integraran la comissió de la reconstrucció

Es constituirà el divendres i rebrà propostes dels partits fins al juliol.

Moment de la votació de la creació de la comissió de reconstrucció
Moment de la votació de la creació de la comissió de reconstrucció / Corts (Europa Press)

Els grups parlamentaris ja han designat quins seran els seus representants en la comissió per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària de la Comunitat Valenciana després de la pandèmia i que, per unanimitat, van crear tots els grups polítics de les Corts.

La comissió la integraran el mateix nombre de diputats de cada grup que tenen les comissions permanents legislatives. D’acord amb aquesta proporció, el PSPV ha triat tres membres, Manolo Mata, Carmen Martínez i Toñi Serna.

Mentre que el PP, Ciutadans i Compromís tindran cadascun dos membres. Els populars han designat Rubén Ibáñez, portaveu d'Hisenda, i José Juan Zaplana, responsable de Sanitat. Ciutadans ha escollit els diputats Carlos Gracia i Fernando Llopis. En el cas de Compromís, formaran part de la comissió el síndic Fran Ferri i la portaveu adjunta Aitana Mas.

Pel que fa a la resta de grups amb representació parlamentària, Vox i Unides Podem comptaran amb un únic representant, que en el cas de la formació morada serà la seua portaveu, Naiara Davó, i de Vox serà la seua portaveu, Ana Vega. Precisament aquest últim partit ha demanat que la comissió se celebre de manera telemàtica perquè puga participar la seua representant, que està embarassada. De no ser així, els suplents que ha designat Vox són José María Llanos i Llanos Massó.

Probablement, la comissió es constituirà aquest divendres. Fins a juliol, la comissió rebrà propostes, celebrarà debats i elaborarà conclusions sobre les mesures que es proposaran per a la reconstrucció econòmica, social i sanitària que exigirà la pandèmia.

Els treballs se centraran en els següents fronts: el reforç de la sanitat pública, la reactivació de l'economia i la modernització del model productiu, l'enfortiment dels sistemes de protecció social, la millora del sistema fiscal i la "posició determinant" de la Comunitat Valenciana respecte al govern, la resta d'administracions i la Unió Europea.

També et pot interessar

stats