Els grups de les Corts presenten 1.922 esmenes parcials als pressupostos de la Generalitat

El PP és el partit que més n'ha presentades amb un total de 1.064; Ciutadans, 574 i Podem 116.

Els grups de les Corts presenten 1.922 esmenes parcials als pressupostos de la Generalitat
Els grups de les Corts presenten 1.922 esmenes parcials als pressupostos de la Generalitat

Els grups de les Corts han presentat 1.922 esmenes parcials a la Llei de pressupostos de la Generalitat de 2019. El Partit Popular és el que més n’ha presentades, amb un total de 1.064. Per la seua banda, Ciutadans n’ha presentades 574 i Podem 116. A més, el PSPV i Compromís han presentat un total de 168 esmenes conjuntes.

El grup popular a les Corts ha informat que les seues esmenes tenen com a objectiu “corregir uns pressupostos falsos, mal estructurats i que enganyen els valencians".

Entre les esmenes presentades destaca la que demana retirar els 3 milions de subvenció directa a Air Nostrum, sol·licitat també per Podem, per al seu projecte estratègic de sostenibilitat en el sector aeri, i demanen destinar la meitat d'aquest import a Càritas i l'altra meitat a la Creu Roja.

Així mateix, una altra esmena planteja disminuir en 100.000 euros a la CEV, UGT i CCOO la compensació econòmica directa per participació institucional i destinar els 300.000 euros a la millora de les condicions de treball i administració de les relacions laborals en la línia de subvenció per col·laboració institucional.

El PP proposa ajudes a Lo Rat Penat

El PP també proposa concedir ajudes directes per 1 milió d'euros a col·lectius i entitats que promocionen socialment i culturalment la Comunitat Valenciana i les seues tradicions. Hi inclou Càritas, la Creu Roja, Casa de la Caritat, Associació Cultural Lo Rat Penat, Real Acadèmia de Cultura Valenciana o la Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana.

En promoció i difusió de la llengua i cultura valencianes, una esmena proposa una concessió directa de 80.000 euros per a l'entitat Lo Rat Penat i 40.000 a l'Associació Cultural Cardona Vives.

Esmenes del govern del Botànic

Entre les propostes que han realitzat els partits del govern del Botànic es troben diferents modificacions pressupostàries com, per exemple, una ampliació en quasi 20 milions d'euros de les partides relatives al finançament de la delegació de competències en les administracions locals en matèria d'infraestructures educatives d'educació primària i secundària, actuacions contemplades en el Pla Edificant.

Ciutadans presenta esmenes per a “garantir la igualtat”

Ciutadans ha presentat 574 esmenes als pressupostos amb l'objectiu de "reactivar l'economia, garantir la igualtat i augmentar els recursos destinats a l'estat de benestar".

Des del grup en les Corts han destacat "l'aposta pels emprenedors", que es concreta en 1 milió d'euros més per a quotes d'autònoms, un altre milió per a l'atur dels autònoms i 100.000 euros per a l’emprenedoria i la innovació.

Per a lluitar contra la despoblació, Ciutadans demana 3,5 milions per a ajudar a les empreses que es constituïsquen en zones rurals, 1 milió d'euros per als autònoms que desenvolupen la seua labor en municipis en risc de despoblació, i un altre milió per a aturats que es constituïsquen com a autònoms i exercisquen el seu treball en aquestes zones.

Podem demana ajudes per als afectats per iDental

El grup parlamentari de Podem en les Corts ha presentat un total de 116 esmenes parcials als pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l'exercici de 2019. Hi destaca la petició d'ajudes per als afectats per iDental, partides per a la construcció de centres de salut o destinar els 3 milions d'euros previstos per a Air Nostrum a l'Institut Valencià de Finances.

Així mateix, la formació morada ha presentat una esmena que reclama "implementar de forma eficaç i transversal el Pacte Valencià contra la violència masclista i de gènere", per la qual cosa insta cada conselleria a publicar en el seu lloc web els objectius del pacte que se li han assignat, el pressupost destinat i un seguiment de l'execució.

També et pot interessar

stats