Els grups del Botànic reclamen la devolució de l'IVA de 2017

La iniciativa demana, a més, una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic.

Els grups del Botànic reclamen la devolució de l\'IVA de 2017
Els grups del Botànic reclamen la devolució de l'IVA de 2017

El PSPV-PSOE, Compromís i Podem han presentat a les Corts una proposició no de llei de tramitació urgent per a instar el govern espanyol a tornar la mensualitat de l'IVA de desembre de 2017. En el text defenen que "és necessari i urgent trobar qualsevol mecanisme que permeta a la Comunitat Valenciana disposar de la seua part corresponent a la devolució de l'IVA".

Aquesta proposició no de llei arriba a l'espera de les "mesures pal·liatives" que va anunciar la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i de la comissió mixta de les Corts per a fixar la posició valenciana en el Consell de Política Fiscal i Financera.

Així, els grups que conformen el Botànic han rebutjat la via judicial per la qual han optat altres governs autonòmics socialistes, com el de Castella-la Manxa o Aragó.

La iniciativa demana, a més, una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic que incloga la transferència del 70% de la recaptació de l'IVA. També exigeix el repartiment de les inversions de l'Estat que compense la "insuficiència" dels últims anys i dedique almenys una quantitat ajustada al pes poblacional de la Comunitat Valenciana.

Finalment, el text reclama que es reconega i regule el deute històric des que es van dur a terme les transferències de competències a la Generalitat, i que s'establisca un mecanisme de compensació d'aquests dèficits.

També et pot interessar

stats