Griñán compareix al Senat pel cas dels ERO tres dies abans de les eleccions andaluses

La Fiscalia Anticorrupció acusa l’expresident de la Junta d’Andalusia d'un presumpte delicte de prevaricació i malversació.

L'expresident de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, declara en el judici dels ERO
L'expresident de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, declara en el judici dels ERO / Europa Press

L'expresident de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, està citat aquest dijous al Senat, en el marc de la comissió d’investigació del finançament de partits per a respondre a les preguntes sobre el cas dels ERO falsos d'Andalusia. La sessió té lloc tres dies abans de la celebració de les eleccions en aquesta comunitat.

La compareixença es produeix dues setmanes després que passara per la comissió el seu antecessor en el càrrec, Manuel Chaves, citat pel mateix assumpte. Chaves es va negar a respondre les preguntes del portaveu del PP, Luis Aznar, al·legant que podia perjudicar a la seua defensa en el juí dels ERO.

En el seu informe final, la Fiscalia Anticorrupció acusa Griñán d'un presumpte delicte continuat de prevaricació i malversació, per la qual cosa s'enfronta a sis anys de presó i 30 d'inhabilitació. 

La següent compareixença rellevant en la comissió serà la del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, convocada per al 13 de desembre, i amb la qual el PP vol abordar els comptes de la formació morada i els suposats vincles econòmics amb el govern de Veneçuela.

En aquesta comissió d'investigació del Senat solament participa el PP, amb majoria absoluta en la cambra alta. La resta de grups manté el boicot perquè entén que els populars la van impulsar com a reacció a la constituïda en el Congrés sobre el seu propi finançament.

També et pot interessar

stats