Grau assegura que els rellotges de luxe li'ls van regalar familiars

L'empresari Urbano Catalán nega conéixer l'exvicealcalde de València i haver regalat rellotges a cap polític.

Els acusats Alfonso Grau i Urbano Catalán seuen a la banqueta dels acusats
Els acusats Alfonso Grau i Urbano Catalán seuen a la banqueta dels acusats / Europa Press

L'exvicealcalde de València amb el Partit Popular, Alfonso Grau, ha assegurat aquest dilluns que els dos rellotges que presumptament va acceptar de l'empresari Urbano Catalán va ser, en realitat, regal de familiars. Grau, que ha fet aquestes declaracions davant el tribunal que el jutja per suborn i blanqueig de diners, ha descartat identificar-los per a estalviar-los "el linxament mediàtic i social" que assegura haver patit. L'exvicealcalde s'ha justificat en el fet que la seua situació processal li ha comportat l'expulsió d'una entitat bancària per "risc reputacional", entre altres arguments. 

"Com pot comprendre, no posaré ningú de la meua família en la mateixa persecució. Què importa qui m'ho regalara? Si no va ser Catalán, no hi ha suborn", ha declarat Grau a preguntes del fiscal del cas. 

Va tornar els rellotges perquè no li agradaven

La fiscalia manté que l'empresari Urbano Catalán va regalar dos rellotges de luxe a Grau en pagament per diverses adjudicacions de l'Ajuntament de València i que Grau els va canviar a la joieria per altres de més valor, amb la intenció de blanquejar el presumpte suborn.

En la sessió d'aquest dilluns Grau ha explicat que "va tornar els rellotges perquè no li van agradar" i que va pagar en efectiu la diferència entre els presumptes obsequis i les peces que després va adquirir amb els diners en efectiu que guardava a casa, de les consultes mèdiques que passaven tant ell com la seua dona.

Catalán assegura no conéixer Grau

Per la seua banda Urbano Catalán ha negat aquest dilluns haver regalat "mai" cap rellotge a Alfonso Grau o a "cap persona de l'Ajuntament". En aquest sentit ha assegurat que no coneixia l'exvicealcalde de València fins a l'inici del juí, ara fa una setmana.

En la seua declaració ha explicat que totes les peces que va adquirir a la joieria Rabat van ser per a familiars, socis o treballadors, per la seua jubilació. Així mateix, ha declarat que quan va esclatar el cas va cridar la joieria per a exigir explicacions que, segons ha apuntat, no va rebre mai.

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita per a Grau una pena de sis anys de presó i el pagament d'una multa de 75.000 euros, mentre que per a l'empresari reclama un any de presó per suborn.

També et pot interessar

stats