La Granja de la Costera torna a les urnes per sisena vegada enguany

El col·legi electoral ha obert amb normalitat i la mesa electoral s'ha constituït sense problemes.

Col·legi electoral a la Granja de la Costera
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
Ricardo López
Luis Serrano
17 de novembre 2019 - 15:17

Una setmana després del 10N, la Granja de la Costera celebra eleccions per segon diumenge consecutiu. Aquesta vegada, per a repetir les eleccions municipals. És la sisena vegada en 2019 que els quasi 300 veïns i veïnes d'aquest municipi van a les urnes.  El col·legi electoral ha obert amb normalitat i la mesa electoral s'ha constituït sense problemes.

El 26M, el veïnat d'aquest municipi de la comarca de la Costera va triar a quatre regidors del PSPV-PSOE i tres del PP per un sol vot de diferència: 107 enfront de 106. Això suposava la reelecció del socialista Juan Carlos Garrido com a alcalde després de dotze anys ininterromputs.

Però la Junta Electoral Central (JEC) en va anul·lar els resultats després que el Partit Popular denunciara que un dels vocals de la mesa era un dels candidats del PSPV. L'autoritat electoral va considerar aquest fet com una irregularitat greu.

Després del veredicte de la JEC, el Consell de Ministres va decidir que la data per a la repetició de les eleccions municipals seria el 17 de novembre. Aquesta decisió es va prendre tres dies després que Pedro Sánchez anunciara la repetició d'eleccions generals per al 10 de novembre. 

La Granja de la Costera és l'únic municipi de la Comunitat Valenciana que vota aquest diumenge, però a tot Espanya hi ha més casos: a Cordobilla de Lácara (Badajoz) i a Burela (Lugo) també es repeteixen els comicis per irregularitats registrades en maig, mentre que en altres 35 municipis (31 a Navarra, tres a Burgos i un a Gupúscoa) se celebren eleccions perquè el 26M no hi va presentar-se cap candidatura. 

També et pot interessar

stats