Grande-Marlaska insisteix a dir que no hi haurà diàleg fins que Torra condemne "sense matisos" la violència

El ministre de l'Interior qualifica la situació a Catalunya de "problema estrictament d'orde públic" i demana col·laboració per a "aïllar els violents".

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska / Emilio Naranjo (Efe)

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat que la situació que es viu a Catalunya des que es va fer pública la sentència del procés és un problema "estrictament d'orde públic, igual que passa en altres democràcies del nostre entorn". 

Grande-Marlaska ha comparegut per a fer balanç després de la reunió del comité de seguiment, que ha presidit el cap del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i en la qual també ha participat la vicepresidenta, Carmen Calvo. Ha insistit a dir que, per a començar a dialogar, Sánchez espera que el president del govern català, Quim Torra, condemne la violència "sense matisos" i ha afirmat que "ningú no entén que no ho hagen fet encara". 

Així, el responsable d'Interior ha demanat a totes les forces polítiques que es desmarquen de la violència, i també que la societat col·labore "per a aïllar els violents".

També et pot interessar

stats