Grande-Marlaska exigeix al Govern català que “trie el camí de les institucions democràtiques”

El ministre de l’Interior assegura que els cossos policials actuen “amb proporcionalitat” i que no tolerarà agressions a agents.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska / Toni Albir (Efe)

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha defés l’actuació de les forces de seguretat a Catalunya i ha assegurat que han actuat amb proporcionalitat. “Lamente que hi haja manifestants ferits, però no toleraré agressions a agents”, ha dit.

En una compareixença pública, Grande-Marlaska ha exigit a la Generalitat de Catalunya que condemne la violència i que se solidaritze amb els agents. En aquest sentit, ha afirmat que el govern català “ha de triar el camí de les institucions democràtiques perquè no hi ha un altre”. Així mateix, el ministre ha qualificat la situació de “greu” però ha insistit que l’Estat “no està desbordat” i que fa front a una situació que s’havia previst. 

Marlaska ha comparegut després de reunir-se aquest matí amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, per a avaluar la situació i l’operatiu policial que està en marxa a Catalunya. Els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil treballen de manera coordinada per a fer front als aldarulls provocats des de fa cinc nits per uns grups qualificats per Buch d’“antisistema, molt organitzats i molt violents”. 

El responsable català d’Interior i Grande-Marlaska no han descartat que a la vesprada hi haja una nova reunió amb els cossos policials. Davant de les crítiques per les actuacions i detencions dels últims dies, el conseller ha insistit que els Mossos d’Esquadra “fan una crítica permanent de les seues actuacions” i que el cos policial té “tota la confiança” d’Interior.

També et pot interessar

stats