El govern de la Vila Joiosa ratifica la retirada del nom de Joan Carles I a una avinguda

Rebutja la proposta de Ciutadans de dedicar-la a Felip VI i durà el nom del doctor Esquerdo, natural de la localitat.

Actual avinguda de Joan Carles I, que passarà a denominar-se del doctor Esquerdo
Actual avinguda de Joan Carles I, que passarà a denominar-se del doctor Esquerdo / À Punt NTC

L’existència de “fets evidents” que demostren una conducta reprovable del rei emèrit, Joan Carles I, com ara “comptes opacs, donacions poc transparents, diners en societats offshore i en bancs suïssos”. És l’argument amb què el portaveu de Compromís a la Vila Joiosa, Josep Castiñeira, ha justificat la retirada del nom del monarca a un carrer de la localitat, tot i no haver-hi encara cap resolució judicial.

Els vots de l’equip de govern, integrat pel PSPV, Compromís i Gent per la Vila, han permés aprovar la moció que contempla el canvi de nom de l’avinguda Joan Carles I per l’avinguda del Doctor Pere Esquerdo, un metge de la localitat. Un canvi al qual s’han oposat el PP i Ciutadans.

El text aprovat recull que la imatge del doctor Esquerdo “dista molt de qui va ser cap de l'Estat espanyol, que s'ha aprofitat del seu càrrec per a enriquir-se de manera il·lícita, amb una manera de fer política que no té cabuda en la nostra administració”.

Per al portaveu socialista, Xente Sebastiá, la moció pretén “restituir una legalitat” que va ser aprovada en ple fa 88 anys i que mai es va portar a efecte.

El portaveu de Ciutadans, Francisco Pérez, ha presentat una esmena en la qual proposava que l’avinguda passara a denominar-se Felip VI, actual monarca, però l’han rebutjada. El portaveu del PP, Jaume Lloret, ha demanat la retirada de la moció i ha apel·lat a la “presumpció d'innocència” i al fet que siga la Justícia la que decidisca sobre les actituds del rei emèrit.

També et pot interessar

stats