Govern i Vaticà acorden no soterrar les restes de Franco a l'Almudena

La vicepresidenta ha explicat que han arribat a un pacte perquè la catedral madrilenya no es convertisca en un lloc d'enaltiment del dictador.

Carmen Calvo i Pietro Parolin es reuneixen a l'Estat del Vaticà.
Carmen Calvo i Pietro Parolin es reuneixen a l'Estat del Vaticà.

Les restes de Francisco Franco no poden soterrar-se a la cripta de l'Almudena perquè podria convertir-se en un nou lloc d'enaltiment del dictador. Això és el que ha defés aquest dimarts la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, en els passadissos del Congrés dels Diputats. 

Calvo ha explicat que en la reunió que ahir va mantindre amb el secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Parolin, van acordar que govern i Església intentarien "trobar una eixida" per a inhumar les restes de Franco quan siga exhumat del Valle de los Caídos, eixida "que òbviament no pot ser l'Almudena" ha matisat Calvo.

La vicepresidenta ha recordat que l'Estat té l'obligació de vigilar que el dictador no siga enaltit en cap punt d'Espanya, per la qual cosa les seues restes hauran d'inhumar-se "en un lloc en condicions de dignitat, però en cap lloc en els quals puga ser objecte de cap tipus d'homenatge".

També et pot interessar

stats