El govern retira la reforma que rebaixava les majories exigides per a triar al CGPJ

El mandat d'aquest òrgan va caducar al desembre del 2018 i és un dels principals punts de crispació política entre el govern i l'oposició

Montero, aquest dimarts, en roda de premsa
Montero, aquest dimarts, en roda de premsa / J. Hellín (Europa Press)

El govern espanyol demanarà al PSOE i Unides Podem que retiren la reforma registrada en el Congrés per a rebaixar les majories exigides per a triar al Consell General del Poder Judicial (CGPJ), una iniciativa que va suscitar recels a Brussel·les, amb la qual es volia pressionar al PP per a negociar la renovació d'aquest òrgan.

En roda de premsa després del Consell de Ministres, el titular de Justícia, Juan Carlos Campo, ha apuntat que aquest dimarts va comunicar aquesta decisió a la vicepresidenta de la Comissió Europea per a Valors i Transparència, Vera Jourová, per a evitar distraccions i centrar tots els esforços a millorar l'eficiència de la Justícia.

El mandat d'aquest òrgan va caducar al desembre de 2018 i és un dels principals punts de crispació política entre el govern i l'oposició.

Vacunes per a l'Amèrica Llatina

D’altra banda, la ministra portaveu, María Jesús Montero, ha anticipat sense donar detalls que Espanya posarà a la disposició de l'Amèrica Llatina, "tan prompte com siga possible", vacunes contra el coronavirus. Montero ha deixat clar que aquest serà un dels anuncis que faça el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la XXVII Cimera Iberoamericana, que té lloc a Andorra.

El Consell de Ministres d’aquest dimarts també ha acordat prorrogar les limitacions a vols procedents del Brasil i de Sud-àfrica fins a l'11 de maig, de manera que fins llavors només podran aterrar en aeroports espanyols avions ocupats per espanyols o residents.

També et pot interessar

stats