El govern remet a les comunitats al pròxim Consell Interterritorial per a ampliar toc de queda

La ministra Carolina Darias afirma que qualsevol canvi seria "una decisió de consens", no unilateral

Reunió del Consell Interterritorial de Salut en una imatge d'arxiu
Reunió del Consell Interterritorial de Salut en una imatge d'arxiu / Ministeri de Sanitat

La ministra de Política Territorial, Carolina Darias, ha considerat que serà aquest dimecres en el pròxim Consell Interterritorial de Salut quan les comunitats autònomes puguen adoptar la decisió d'ampliar el toque de queda, però apunta que seria "una decisió de consens", no unilateral.

Preguntada pel recurs presentat pel Govern d'Espanya davant el Suprem per la decisió de la Junta de Castella i Lleó d'ampliar el toc de queda a les 20:00 hores, la ministra ha insistit en una entrevista en Onda Cero que el principi de legalitat i l'estat de dret "concerneix a tots", si bé ha admés que hi ha "un espai per a la política".

Sobre l'objectiu de l'executiu de situar la incidència acumulada al cap de 14 dies en 25 casos per 100.000 mil habitants i les dades d'Extremadura que ja supera els 1.000, la ministra ha reiterat que fa falta un temps perquè les mesures facen efecte.

Darias ha insistit en l'"efectivitat" de les mesures adoptades fins ara en el si del Consell Interterritorial que, ha recordat, no tenen una conseqüència immediata, "demanen 10 o 14 dies perquè despleguen tot el seu efecte". A més, ha comentat que la incidència no és homogènia i ha citat les Canàries, com la més baixa del país, que, no obstant això, ha anticipat mesures per a previndre el creixement de la corba.

La ministra també s'ha referit a la vacunació com un "horitzó d'esperança" i ha recordat que està prop la supervisió per l'Agència Europea del Medicament (EMA) de la vacuna d'AstraZeneca Oxford i la de Janssen també estarà d'ací a poc temps".

També et pot interessar

stats