El govern portarà aquest dilluns al Congrés els pressupostos de 2019

Previsiblement, els comptes se sotmetran a examen en la primera setmana de febrer.

La ministra María Jesús Montero, durant el debat sobre la senda d'estabilitat pressupostària
La ministra María Jesús Montero, durant el debat sobre la senda d'estabilitat pressupostària / Eduardo Parra (Europa Press)

El govern de Pedro Sánchez presentarà dilluns que ve, 14 de desembre, al Congrés, el projecte de pressupostos generals de 2019 que el Consell de Ministres té previst aprovar aquest divendres.

En declaracions als periodistes abans de la primera reunió de l'any de la mesa de la cambra baixa, la presidenta, Ana Pastor, ha confirmat que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, li lliurarà a les deu del matí de dilluns el llapis de memòria amb els comptes públics per al present exercici.

Posteriorment, Montero detallarà als mitjans de comunicació el contingut del projecte, que el mateix dia serà qualificat pel Congrés i després es publicarà en el Butlletí Oficial de les Corts Generals.

A més, s'aprovarà un calendari de tramitació i s'obrirà un termini d'un o dos dies per a sol·licitar les compareixences dels alts càrrecs del govern amb la finalitat d'explicar els comptes dels diferents departaments.

El debat, tradicionalment al febrer

Previsiblement, els comptes se sotmetran al primer examen en la primera setmana de febrer, entre els dies 5 i 7. En aquest debat, la ministra d'Hisenda defensa el text davant del Ple i els grups poden mostrar el seu rebuig a través de les esmenes a la totalitat.

Malgrat que el govern espanyol va trobar suports al nou sostre de dèficit-que després va tombar el PP al Senat- tant ERC com PDeCAT han reiterat que no secundaran els pressupostos. Però l'executiu de Pedro Sánchez necessita els vots dels partits catalans, a més de Compromís, el PNB, Nova Canàries i Units Podem, amb qui ja ha signat un acord pressupostari. Amb el seu suport, superarien els vots del PP, Ciutadans, UPN, EH-Bildu i Fòrum Astúries.

També et pot interessar

stats