El Govern no permet a Setaigües fer una consulta popular sobre la implantació d'energies renovables

Considera que no és un assumpte de competència pròpia municipal ni de caràcter local

Setaigües
Setaigües / Ajuntament de Setaigües

El govern espanyol no ha autoritzat fer una consulta popular a Setaigües (Foia de Bunyol) sobre si l'Ajuntament d'aquesta localitat ha d'afavorir o no la implantació d'instal·lacions d'energies renovables en el terme municipal, per considerar que no és un cas de competència pròpia municipal ni és de caràcter local. Així ho ha acordat en la reunió del Consell de Ministres d'aquest dimarts, on ha recordat que és competència exclusiva de l'Estat autoritzar consultes populars.

Segons els informes emesos, la Comunitat Valenciana estima que és una consulta popular sobre la qual el municipi no té competències. D’altra banda, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha desestimat la consulta perquè afecta competències fora de l'àmbit local. I l'informe de la Direcció General de Règim Autonòmic i Local, del Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica, considera que no procedeix l'autorització.

En aquest context, el Govern no ha autoritzat la consulta popular perquè no es reuneixen tots els requisits legals exigits, ja que no és un assumpte de competència pròpia municipal ni és de caràcter local.

També et pot interessar

stats