Govern, oposició i veïns, en contra de la instal·lació de depòsits de combustible al port d'Alacant

Ximo Puig assenyala que la Generalitat sempre donarà suport a la voluntat de la ciutadania.

Govern, oposició i veïns, en contra de la instal·lació de depòsits de combustible al port d\'Alacant
Govern, oposició i veïns, en contra de la instal·lació de depòsits de combustible al port d'Alacant

Govern, oposició i associacions veïnals i sectorials s'han mostrat en contra de la instal·lació de sis macrodepòsits per a combustible, ampliables a díhuit, a la zona de ponent del port d'Alacant.

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha demanat aquest dilluns a la Generalitat que suspenga el procés de tramitació de la llicència del projecte durant l'acte de presentació de la nova línia de rodalia Alacant-Villena, en què estava present el cap del Consell. Ximo Puig ha afirmat que "en aquest cas i en qualsevol altre, la Generalitat sempre donarà suport a la voluntat de la ciutat d'Alacant", i ha afegit que si es tractara d'una instal·lació que poguera ser perillosa, "mai" n’afavoriria la implantació, sempre en el marc de les seues competències.

Les instal·lacions només estaran a 800 metres del nucli urbà i emmagatzemaran 700.000 metres cúbics de combustible. Grans quantitats que en altres ports estan allunyades dels nuclis de població entre dos i nou quilòmetres.

Segons Puig, la Generalitat no ha rebut la documentació sobre el projecte dels depòsits, però en tot cas ha repetit que l'administració autonòmica farà "el que vulga la societat en la mesura de les seues possibilitats, i sempre garantint la seguretat de tots".

Puig sí que ha demanat que "la societat d'Alacant decidisca com vol el seu port" i, en conseqüència, "quines instal·lacions" hi calen.

Per la seua banda, Luis Barcala, ha afegit que Alacant aposta per un model d'indústria tecnològica i de desenvolupament de la investigació, i no per "desfer passos", fent referència al desmantellament dels antics depòsits de Campsa, i al fet d’evitar que s'instal·lara una planta de biodièsel en aquesta mateixa zona. 

També et pot interessar

stats