El govern nomena l'alcoiana Nuria Matarredona directora general d'Agenda Urbana

Cap de la Unitat Tècnica del Servei Territorial d'Infraestructures Educatives des del 2021, ha substituït Iñaqui Carnicero

Nuria Matarredona Desantes és la nova directora general d'Agenda Urbana i Arquitectura del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana
Nuria Matarredona Desantes és la nova directora general d'Agenda Urbana i Arquitectura del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana / Ministeri de Trasports (Europa Press)

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el nomenament de Nuria Matarredona Desantes com a nova directora general d'Agenda Urbana i Arquitectura, a proposta de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), Raquel Sánchez, segons ha informat la cartera en un comunicat. Matarredona substitueix en el càrrec Iñaqui Carnicero, nomenat director general d'Agenda Urbana i Habitatge a la fi de febrer. Nascuda a Alcoi (Alcoià), el 1982, ha treballat fins ara, com a responsable de la Direcció General d'Innovació Ecològica en la Construcció de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura de la Generalitat.

Es va incorporar a la Generalitat el 2019 com a cap de la Unitat Tècnica del Servei Territorial d'Infraestructures Educatives, i des de llavors ha coordinat iniciatives com la Guia Verda de Mesures Mediambientals per a la contractació pública ecològica d'edificació, el disseny participatiu de l'Estratègia de Digitalització per a la Sostenibilitat BIM de la Generalitat o el procés pioner de compra pública d'innovació per a dotar d'espais exteriors a habitatges preexistents, segons el Mitma.

La nova directora general d'Agenda Urbana i Arquitectura és doctora arquitecta cum laude amb menció internacional per la Universitat Politècnica de València (UPV) i té un màster en Conservació del Patrimoni Arquitectònic. La seua tesi va ser guardonada amb el Premi Extraordinari el 2018. La seua carrera es complementa amb estades d'investigació a les universitats Harvard i de Pennsylvania, la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, la Politècnica de Madrid o la Universitat San Carlos de Guatemala, entre altres. Així mateix, ha participat en projectes d'investigació en àmbit nacional i internacional i ha sigut responsable de més d'una vintena de publicacions científiques d'impacte i ponent en diversos fòrums especialitzats.

També et pot interessar

stats