El govern aconsegueix la majoria suficient al Congrés i aprova els pressupostos de 2021

L’executiu reuneix el suport de nou formacions, entre les quals hi ha Compromís.

Els diputats aplaudeixen a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, després d'aprovar-se els pressupostos de l'any que ve
Els diputats aplaudeixen a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, després d'aprovar-se els pressupostos de l'any que ve / Mariscal (Efe)

El Congrés ha aprovat aquest dijous els pressupostos generals de l’Estat per al 2021, després que el govern de Sánchez i Iglesias aconseguira el suport d’Esquerra Republicana, el PNB, Bildu, el PDCat, Més País i dels quatre partits regionalistes, entre els quals Compromís. Finalment, com havia anunciat, Ciutadans no ha donat suport al projecte dels comptes públics.

El ple del Congrés ha aprovat amb majoria absoluta totes les seccions dels pressupostos –no hi ha una votació conjunta–, i els diferents dictàmens ministerials han rebut de forma majoritària fins a 188 vots favorables.

Superat aquest tràmit, els comptes de 2021 es debatran al Senat la pròxima setmana. Finalment, els pressupostos tornaran al Congrés el 29 de desembre, i aleshores s’aprovaran definitivament.

Els comptes públics per a l’any que ve acabaran amb la provisionalitat pressupostària que es mantenia des del 2018. Des d’aleshores, cap dels governs constituïts havia aconseguit suport suficient per a tirar-los avant.

També et pot interessar