El govern en funcions demana que s'investiguen els homenatges als etarres Ugarte i Zabaleta

El govern basc ha exigit a l’esquerra abertzale que deixe d’organitzar homenatges i rebudes als etarres que han eixit de la presó.

El govern en funcions demana que s'investiguen els homenatges del cap de setmana
El govern en funcions demana que s'investiguen els homenatges del cap de setmana / À Punt NTC

El govern en funcions ha demanat a la Fiscalia que investigue els homenatges que l’esquerra abertzale va retre aquest cap de setmana, a Guipúscoa, als etarres Xavier Ugarte i José Javier Zabaleta Baldo

El govern basc ha exigit a l’esquerra abertzale que deixe d’organitzar homenatges i rebudes als etarres que han eixit de la presó. Així mateix, ha demanat sensibilitat i respecte a la memòria de les víctimes i al dolor de les seues famílies. Aquest anunci s’ha fet quan el govern en funcions de Pedro Sánchez també ha demanat a la Fiscalia que investigue els homenatges d’aquest cap de setmana. 

Per al govern, aquests homenatges són inadmissibles i suposen un insult a les víctimes. PP i Ciutadans també han criticat aquests actes, que han qualificat d’humiliants, indignes i intolerables. L’Associació de Víctimes del Terrorisme també ha presentat una denúncia en l’Audiència Nacional perquè identifique els responsables d’aquests homenatges i els seus convocants, ja que consideren que poden ser responsables d’un delicte d’enaltiment del terrorisme.

El primer homenatge es va fer dissabte a Hernani, on l’exdirigent d’ETA José Javier Zabaleta arribava només eixir de la presó, on ha complit una condemna de 29 anys. Ahir diumenge era Xavier Ugarte, un dels segrestadors d’Ortega Lara, que, després de 22 anys de presó, era rebut a Oñati, el seu poble, per familiars i bona part del veïnat. 

També et pot interessar

stats