El govern estudiarà una revisió de la fiscalitat perquè les grans empreses tributen dins de la mitjana europea

Carmen Calvo ha inaugurat aquesta vesprada, a Alacant, l'Escola d'Estiu del PSPV-PSOE.

Inauguració de l'Escola d'Estiu del PSPV-PSOE
Inauguració de l'Escola d'Estiu del PSPV-PSOE

La vicepresidenta del govern i ministra d'Igualtat, Carmen Calvo, ha inaugurat esta vesprada, a Alacant, l'Escola d'Estiu del PSPV-PSOE, en la qual, fins demà dissabte, s'analitzarà la situació política, econòmica i social de la Comunitat Valenciana. Durant la seua intervenció, ha anunciat que, en uns pròxims pressupostos generals de l'Estat, el govern estudiarà una revisió de la fiscalitat perquè les grans empreses tributen d'acord amb la mitjana de la Unió Europea i "no s'evadisquen fiscalment de les seues obligacions els qui més ho fan perquè tenen més ". Segons la ministra, esta mesura té com a objectius evitar que la càrrega fiscal recaiga sobre "l'esquena de les classes mitjanes i treballadores" i millorar serveis com la sanitat i l'educació.

L'encontre dels socialistes s'ha dut a terme a l'Auditori de la Diputació d'Alacant, amb l'assistència del secretari general i president de la Generalitat, Ximo Puig, la portaveu i ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, nombrosos responsables del partit de la província i militants.

Davant la proximitat de les eleccions municipals i autonòmiques, s'ha referit a la gran responsabilitat dels polítics i, especialment, dels socialistes. En aquest sentit, ha defensat que enfront d'una política de "quatre frases" dirigides als mitjans de comunicació, cal practicar una política de fets. Així mateix, ha assegurat que els socialistes són els únics que segueixen "els valors de la il·lustració" en un moment en el qual "el pensament conservador torna a créixer en un espai on tot és fàcil de sentir".

La igualtat entre homes i dones ha ocupat un lloc destacat en la seua conferència. Com a responsable d'aquesta àrea en el govern de Pedro Sánchez, Carmen Calvo ha lamentat que, després de 40 anys de democràcia, "els drets de les dones no estan igual de garantits". En aquest sentit, ha reconegut la necessitat de treballar per "millorar molt tot el que ocorre a més de la meitat de la població", ja que el contrari "és parlar en abstracte". S'ha referit a una generació de "xiques joves que tenen un projecte propi i que necessiten respostes polítiques", perquè, en les seues paraules, "la bretxa salarial és només un detall". Front a l'atur femení, la realització de part de les dones de les professions menys reconegudes o l'abandó de les carreres professionals a causa de la maternitat, la ministra ha insistit en la importància que té fer una política més innovadora que enfronte qüestions com aquestes que milloren la democràcia i els drets de les persones.

La vicepresidenta del Govern, que s'ha referit a qüestions com la immigració i la diversitat cultural d'Espanya, ha reivindicat també la llarga història del PSOE i s'ha mostrat orgullosa de la "motxilla" que té el seu partit i que es resumeix en el servei a Espanya durant 140 anys per aconseguir-ne la democratització.

Anomenada "Refrescant idees", l'Escola d'Estiu del PSPV-PSOE marca, juntament amb les jornades parlamentàries que s'han celebrat aquesta setmana a Castelló, l'inici del curs polític per als socialistes, i servirà per a perfilar el full de ruta del seu programa electoral. Està previst que el secretari general, Ximo Puig, clausure les jornades, les quals també comptaran amb la participació de la ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá i de la titular de l'executiu de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón.

També et pot interessar

stats