El govern espanyol tanca la via del govern de coalició amb Unides Podem

La vicepresidenta Carmen Calvo diu que ara cal estudiar altres camins i demana a l'oposició que s'abstinga.

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, compareix després del Consell de Ministres
La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, compareix després del Consell de Ministres / J. J.Guillén (Efe)

L'endemà de la investidura fracassada de Pedro Sánchez, el govern espanyol ha tancat la porta a negociar una coalició amb Unides Podem, tal com els reclama insistentment la formació morada

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, la vicepresidenta en funcions Carmen Calvo ha confirmat el trencament dels socialistes amb el partit que lidera Pablo Iglesias: "No hi ha via en aqueseta direcció", ha assegurat. 

Descartat el camí del govern de coalició, una fórmula que, segons Calvo, ha rebutjat Unides Podem, ara l'executiu central té la intenció d'explorar altres alternatives. Un exemple és el cas de Portugal, on hi ha un govern dels socialistes en solitari amb el suport extern dels altres partits d'esquerra.

La vicepresidenta del govern espanyol insisteix que no volen dur el país a unes noves eleccions al novembre. Per això, ha reclamat als partits polítics de l'oposició, especialment el PP i Ciutadans, que canvien postures i assumisquen responsabilitats, en una al·lusió indirecta a una possible abstenció. 

També et pot interessar

stats