El govern espanyol sols va invertir el 2021 un 42,3% del que va anunciar per a la Comunitat Valenciana

La inversió real cau del 9,6% previst als pressupostos al 5,3% en les dades facilitades pel Ministeri d'Hisenda

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en el Congrés, en una imatge d'arxiu
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, al Congrés, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Comunitat Valenciana va rebre durant l'any passat menys de la meitat de les inversions previstes pel govern espanyol, segons consta en l'informe sobre distribució territorial de la inversió del sector públic estatal. El document, que s'elabora cada sis mesos i que el Ministeri d'Hisenda va publicar aquest dilluns, analitza el grau d'execució de les inversions anunciades en les distintes autonomies. I mostren que a la Comunitat Valenciana es van comprometre 1.106,9 milions d'euros, però finalment la inversió real va situar-se en 468,71 milions d'euros, és a dir, el 42,3%.

Els pressupostos de l'Estat preveien per a l'any passat una inversió del 9,6% a la Comunitat Valenciana, amb una inversió de 1.164,52 milions d’euros sobre un total de 12.125,51 milions corresponents a les inversions reals. Però al final, la inversió real executada s'ha situat en 468,71 milions, que suposen un 5,34% dels més de 8.779 milions d'euros.

Entre les diferents partides, la que menys inversió real ha concretat a la Comunitat Valenciana en comparació amb el que es va comprometre correspon al sector públic empresarial i fundacional, en què es preveia una inversió inicial de més de 909,5 milions d'euros, però es concretaren finalment 239,5 milions, dada que representa el 26,3%, sempre segons el mencionat informe.

El sector públic administratiu també va executar menys de la meitat del que va comprometre, en concret un 41% dels 1.577 milions previstos. En aquesta partida, la Comunitat Valenciana és una de les cinc autonomies amb una inversió real menor.

Per contra, les inversions reals superen les anunciades sobretot en l'apartat d'organismes autònoms i altres entitats públiques dependents de l'administració general de l'Estat, on la inversió real suposa un 289,8% del previst (57,1% de mitjana espanyola). També en l'apartat d'administració general de l'Estat (100,6%), mentre que al conjunt d'Espanya l'execució es queda en el 89,5%.

També et pot interessar

stats