El govern espanyol i la Sareb posaran a disposició de lloguers socials fins a 10.000 vivendes més

El president Pedro Sánchez anuncia que es destinaran 1.000 milions de fons europeus per al Pla d'Habitatge per al Lloguer Assequible.

El govern espanyol  i la Sareb posaran a disposició de lloguers socials fins a 10.000 vivendes més
El govern espanyol i la Sareb posaran a disposició de lloguers socials fins a 10.000 vivendes més

El govern espanyol i la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) han signat aquest dimecres un protocol sobre lloguer social d'habitatges pel qual es posarà a la disposició de les comunitats autònomes i entitats locals un total de 5.000 nous habitatges a curt termini i que s'ampliarà fins a 10.000 en el mitjà termini. Aquesta quantitat se sumarà a les 5.000 vivendes que la Sareb ja ha posat a disposició de les autonomies.

El Ministeri d'Agenda Urbana assumirà parcialment les despeses de la cessió dels treballs de rehabilitació i condicionament necessaris per a garantir-ne l'habitabilitat. El president del govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que els immobles seran arrendats amb un preu "fixat i, per descomptat, limitat". També ha afirmat que s'ha acordat la pròrroga del fons social d'habitatge per a famílies vulnerables amb les entitats de crèdit fins a gener de 2022. Aquesta pròrroga ha sigut acordada per l'executiu juntament amb l'Associació Espanyola de Banca, la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi, la Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit, l'Associació Hipotecària d'Espanya, el Banc d'Espanya i la Plataforma del Tercer Sector.

Les entitats de crèdit proporcionaran, mitjançant aquest fons, habitatges de la seua propietat a un preu reduït per a persones que han perdut el seu habitual a causa d'impagament, préstec hipotecari o a conseqüència d'una dació en pagament. Durant l'acte d'aquest matí, les entitats s'han compromés a augmentar un 10% els habitatges que aporten al fons, que actualment disposa de 9.000 propietats, i que ara passarà a ser d'11.000.

Durant l'acte, Sánchez també ha anunciat que es destinaran 1.000 milions d'euros de fons europeus per al Pla d'Habitatge per al Lloguer Assequible. Aquest pla té com a objectiu afrontar els desajustos del mercat del lloguer en algunes zones on l'escassesa d'habitatges i la pujada de preus hi dificulten la possibilitat d'accés a moltes persones. La intenció és que el parc públic en punts calents ronde els 24.000 habitatges.

També et pot interessar

stats