El govern espanyol es reuneix amb la patronal i els sindicats per a tractar la pujada del salari mínim

Es tracta de la primera trobada oficial del nou govern de coalició amb agents socials.

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, en imatge d'arxiu
La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, en imatge d'arxiu / Emilio Naranjo (Efe)

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, es reuneix aquest dimecres amb els dirigents de les patronals CEOE i CEPYME i dels sindicats CCOO i UGT per a analitzar la pròxima pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI), actualment fixat en 900 euros.

Es tracta de la primera reunió oficial del nou govern de coalició, després que la setmana passada Díaz mantinguera converses informals amb els dirigents dels agents socials.

La nova ministra de Treball ja ha avançat la intenció d'analitzar amb els màxims representants de les patronals i els sindicats una nova pujada del salari mínim per al 2020 com a part del compromís de l’executiu d'incrementar-lo i situar-lo en el 60% del salari mitjà al final de la legislatura.

El 21 de desembre del 2018 el govern socialista va aprovar un ascens del 22,3% del salari mínim fins als 900 euros actuals amb la finalitat d'impulsar el consum.

D’altra banda, la ministra podria començar a analitzar la proposta de modificar els aspectes de la reforma laboral del Partit Popular, que considera que ha sigut lesiva per als treballadors. A més, una altra de les prioritats de l'executiu és derogar com més prompte millor la norma que permet l'acomiadament per baixes reincidents en un període determinat.

També et pot interessar

stats