El govern espanyol respon amb al·legacions el recurs de PP i Ciutadans per les rodes de premsa del Consell de Ministres

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, explica que no s'han deixat de fer compareixences mai i parla d'interessos partidistes.

José Luis Ábalos, ministre de Foment
José Luis Ábalos, ministre de Foment / Carlos Barba (Efe)

El govern espanyol presenta al·legacions a la Junta Electoral Central contra el recurs que van presentar PP i Ciutadans, al mateix òrgan, per tal que s'anul·laren les rodes de premsa posteriors al Consell de Ministres fins que passen les eleccions. Ambdós partits al·legaven que es tractava de mesures "electoralistes". Segons ha explicat el ministre de Foment, José Luis Ábalos, durant una trobada a Almeria organitzada per Fòrum Europa, el govern es manté a l'espera d'una resposta.

El socialista ha sigut crític amb les accions de l'oposició, ha mantingut que cap altre executiu ha deixat de celebrar dites rodes de premsa. Amb aquesta línia, exemplificava com, en circumstàncies similars, el govern de Rajoy va aprovar més de 400 mesures i, la que la vicepresidenta, Soraya Sáez de Santamaría, compareixia després de cada Consell de Ministres. Ábalos remarcava que aquestes compareixences inclús es produïen acompanyades d'"algun ministre que era candidat per alguna circumscripció".

D'altra banda, el ministre ha valorat la presidenta del Congrés, Ana Pastor, com a àrbrite o tribunal en l'assumpte, explicant que no pot ser neutral, ja que és una de les candidates del PP. Hi ha fet una valoració d'aquesta dient que és una "senyora molt educada, molt correcta en el tracte, amb un alt sentit de lleialtat institucional, però també una molt significativa militant del PP" que "actua sempre en funció dels interessos partidistes del PP".

També et pot interessar

stats